Onko tässä älypuhelimien tulevaisuus? Koko puhelin kiedottu näyttöpaneeliin

2
Manu Pitkänen

Onko tässä älypuhelimien tulevaisuus? Koko puhelin kiedottu näyttöpaneeliin
Älypuhelimet elävät muotoilullisesti uutta murroskautta, kun merkki toisensa jälkeen kokeilee mitä mielikuvituksellisempia ratkaisuja erottautuakseen muista. Ensin tulivat lovelliset näytöt, sitten näytöt, jotka kietoutuvat etukameran ympärille. Nyt vuorossa näyttäisi olevan koko puhelimen ympärille kaartuva näyttö.

Xiaomi kokeilee uudessa Mi Mix Alpha puhelimessaan etu- ja takapuolen sekä kyljen kattavaa näyttöä, jonka ansiosta puhelimen screen-to-body-suhde on peräti 180 prosenttia. Puhelimen takapuolella on kyllä toisella pitkällä reunalla kaistale, johon on sijoitettu "kaikki ylimääräinen" kuten 108 megapikselin kamera. Vaikka kameran kennon tarkkuus kuulostaakin hurjalta, niin sillä on tarkoitus napata 27 megapikselin otoksia, jossa kuhunkin pikseliin on yhdistetty yhteensä neljän pikselin informaatio.

Koska puhelin on kauttaaltaan näyttöä, ei siihen ole tarvinnut asentaa erikseen etukameraa vaan pääkamera toimii myös etukamerana.

Mi Mix Alphassa on Qualcommin Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, 5G-tuki, 12 gigatavua käyttömuistia, 512 gigatavua tallennustilaa ja 4050 milliampeeritunnin akku. Kiinassa vuoden lopulla myyntiin tulevan puhelimen hinta on 19 999 juania eli vajaat 2600 euroa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Kommentit (2)

WinLix
WinLix

1

Kyllähän tuo ensiksi vaikuttaa hienolta mutta käytännöllisyys on aivan jotain muuta. Mitä enemmän näyttöä sitä herkemmin puhelin rikkoutuu ja tulee kalliit korjauskulut kun hyvää suojakoteloa ei oikein saa kun "kaikki näyttöä".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Kyllähän tuo ensiksi vaikuttaa hienolta mutta käytännöllisyys on aivan jotain muuta. Mitä enemmän näyttöä sitä herkemmin puhelin rikkoutuu ja tulee kalliit korjauskulut kun hyvää suojakoteloa ei oikein saa kun "kaikki näyttöä".


Oled näyttö?, veikkaan että itse näyttö voi olla varsin kestävä, eli ei ole se mikä ensimmäisenä hajoaa. Se "lasi" varmaankin se heikko kohta ja siinä ei ehkä niin väliä onko sen lasin alla näyttö vai ei. Tässä viittaan siihen että markkinoilla on ennestäänkin laitteita joissa käytetty lasia ympärilaitetta. Olishan tuossakin voinut olla muovia osa pinnasta, tosin ei ehkä niin myyvä (hieno).

Jos halutaan että näyttö näkyy kauttaaltaan niin se toki rajoittaa tietynmallisten suojien toteutusta -> mm läpinäkyviä materiaaleja. Jos siis haluaa "kiinteitä" suojia.

Suurimpia ongelmia tuollaisessa se mitä mitä kompromissejä/käyttökokemus heikennyksiä on jouduttu tuon takia tekemään, käyttäjäkohtaista meneekö plussalle vai miinukselle.

Tuskin ohjelmisto/käyttöliittymäkään läheskään täysimääräisesti käyttää hyväkseen niitä mahdollisuuksia mitä tuollainen mahdollistaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.