Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsApp haastoi haittaohjelmakehittäjän oikeuteen

Manu Pitkänen

WhatsApp haastoi haittaohjelmakehittäjän oikeuteen
WhatsApp ei ole vuosien saatossa pahemmin lähetellyt haastekirjeitä muille, mutta nyt silläkin on tarvetta hakea oikeutta itselleen. WhatsApp on haastanut haittaohjelmakehittäjä NSO Groupin oikeuteen, koska se epäilee yrityksen yrittäneen hakkeroida sen järjestelmiä päästäkseen käsiksi käyttäjien keskusteluihin.

Taustalla on ensimmäisen kerran jo vuonna 2016 uutisiin noussut Pegasus-haittaohjelma, joka seuraa saastuneiden laitteiden puhelu- ja tekstiviestiliikennettä. Israelilaisen NSO Groupin kehittämä ohjelma leviää linkkien välityksellä.

Toukokuussa WhatsAppissa havaittiin haavoittuvuus, joka mahdollisti Pegasus-haittaohjelman leviämisen iOS- ja Android-järjestelmissä. Pegasus kykenee seuraamaan kohdettaan esimerkiksi puhelimen mikrofonin ja kameran avulla. NSO Groupin asiakkaina epäillään olevan valtiollisia tahoja, jotka syystä tai toisesta haluavat vakoilla tiettyjä henkilöitä.NSO Groupin mukaan se ei ole vastuussa ohjelman levittämisestä, vaan se ainoastaan toimittaa ohjelman asiakkailleen. WhatsApp kertoo kuitenkin saaneensa todisteita, jotka osoittavat NSO Groupin ottaneen suoraan osaa ohjelman levittämiseen.

WhatsApp haluaa oikeuden määrävän NSO Groupille sakkoja sekä kieltävän sitä ryhtymästä jatkossa haittaohjelmien levittämiseen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.