Huawein tilanne helpottuu – Pääsy Googlen Androidiin ehkä palautuu

Manu Pitkänen

Huawein tilanne helpottuu – Pääsy Googlen Androidiin ehkä palautuu
Yhdysvaltain kauppaministeri Wilbur Ross on paljastanut, että Yhdysvallat aikoo myöntää maassa toimiville yhtiöille lähiaikoina vapauden tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Tämä tarkoittaisi käytännössä, että Huaweilla olisi jälleen pääsy Googlen kehittämään Androidiin.

Huawei on ollut Yhdysvaltojen mustalla listalla käytännössä toukokuusta lähtien, minkä jälkeen yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät ole käytännössä voineet tehdä yhteistyötä Huawein kanssa kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi. Yhdysvaltojen hallinto on kuitenkin saanut kesän aikana 260 erillistä pyyntöä, joilla tavoitellaan poikkeusjärjestelyä ja mahdollisuutta tehdä yhteistyötä Huawein kanssa.

Näitä lupia alkaa tippua yrityksille lähiaikoina, mutta lupia myönnetään vain hyvin perusteluiden vastineeksi. Luvan saaminen ei siis ole mikään automaatio, vaikka niitä ilmeisesti tullaan myöntämään melko paljon.Brittiyhtiö ARM helpotti jo Huawein tuskaa toteamalla, että sen uusimmat mikroarkkitehtuurit eivät ole yhdysvaltalaista alkuperää, joten se voi tehdä tältä osin yhteistyötä Huawein kanssa. Aiemmin ARM tulkitsi niin, että sen arkkitehtuureissa käytetään yhdysvaltalaista teknologiaa, joten Huawei ei voisi käyttää sen kehittämää arkkitehtuuria puhelimissaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.