OnePlus taipuu nyt muodossa OnePlussan, ei enää OnePlusin

1
Puhelinvertailu

Kiukuttelu kannatti: OnePlus taipuu nyt suomeksi uudella tavalla (=oikein)
OnePlus on taivuttanut yhtiön nimen genetiivimuodon jo pitkään erittäin oudolla tavalla: OnePlusin. Olemme Puhelinvertailussa kieltäytyneet kyseisestä harhaoppisuudesta ja puhuneet säännönmukaisesti OnePlussan tuotteista.

Eilen silmään osui taas tuo (etenkin puhuttuun) kieleen todella kehnosti sopiva taivutusmuoto ja avauduimme asiasta Twitterissä julkisesti. Viestiin liittyi useita kotimaisia teknologiatoimittajia tukemaan OnePlussan -muotoa, yhtiön oman version sijaan.

Myös mm. Twitterissä aktiivisesti kielenhuollosta keskusteleva Eeva Öörni otti kantaa käyttämämme taivutusmuodon puolesta.
Ja kas kummaa, tänään OnePlus julkaisi virallisen tiedotteen, jossa yhtiö kertoo siirtyvänsä käyttämään OnePlussan taivutusmuotoa ja suosittelee taivuttamaan yhtiön nimen muutenkin plussa -sanan pohjalta, kun sitä tarvitsee suomeksi taivuttaa.

Ei tämä helppoa ole kenellekään. Jatkuva keskustelu brändimme nimen sijamuodoista on aiheuttanut turhaa mielipahaa jo usean vuoden ajan. Nyt oli oikea aika puhaltaa peli poikki ja tehdä ratkaisuja. Yhteisö on toimintamme ytimessä, ja seuraamme tarkalla korvalla faniemme mietteitä. Suomeksi plussat ovat plussia eikä plusia ja sillä mennään.

-OnePlussan Suomen ja Baltian maajohtaja Tuomas Lampén.

Alkuperäinen kiukuttelumme aiheesta oli siis tämä:Joskus siis julkinen avautuminen kannattaa.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.