OnePlus taipuu nyt muodossa OnePlussan, ei enää OnePlusin

1
Puhelinvertailu

Kiukuttelu kannatti: OnePlus taipuu nyt suomeksi uudella tavalla (=oikein)
OnePlus on taivuttanut yhtiön nimen genetiivimuodon jo pitkään erittäin oudolla tavalla: OnePlusin. Olemme Puhelinvertailussa kieltäytyneet kyseisestä harhaoppisuudesta ja puhuneet säännönmukaisesti OnePlussan tuotteista.

Eilen silmään osui taas tuo (etenkin puhuttuun) kieleen todella kehnosti sopiva taivutusmuoto ja avauduimme asiasta Twitterissä julkisesti. Viestiin liittyi useita kotimaisia teknologiatoimittajia tukemaan OnePlussan -muotoa, yhtiön oman version sijaan.

Myös mm. Twitterissä aktiivisesti kielenhuollosta keskusteleva Eeva Öörni otti kantaa käyttämämme taivutusmuodon puolesta.
Ja kas kummaa, tänään OnePlus julkaisi virallisen tiedotteen, jossa yhtiö kertoo siirtyvänsä käyttämään OnePlussan taivutusmuotoa ja suosittelee taivuttamaan yhtiön nimen muutenkin plussa -sanan pohjalta, kun sitä tarvitsee suomeksi taivuttaa.

Ei tämä helppoa ole kenellekään. Jatkuva keskustelu brändimme nimen sijamuodoista on aiheuttanut turhaa mielipahaa jo usean vuoden ajan. Nyt oli oikea aika puhaltaa peli poikki ja tehdä ratkaisuja. Yhteisö on toimintamme ytimessä, ja seuraamme tarkalla korvalla faniemme mietteitä. Suomeksi plussat ovat plussia eikä plusia ja sillä mennään.

-OnePlussan Suomen ja Baltian maajohtaja Tuomas Lampén.

Alkuperäinen kiukuttelumme aiheesta oli siis tämä:Joskus siis julkinen avautuminen kannattaa.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.