Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen kameran kuvanlaatu paranee taas – Nyt infrapunan avulla

Manu Pitkänen

iPhonen kameran kuvanlaatu paranee taas – Nyt infrapunan avulla
Britannian yritysrekisteriin tehdyistä muutoksista on tullut ilmi, että Apple on ostanut Spectral Edge -nimisen yhtiön, joka on erikoistunut infrapunan hyödyntämiseen valokuvien kuvanlaadun parantamisessa. Asiasta uutisoi Bloomberg.

Spectral Edgen kehittämässä teknologiassa infrapunasensorin tuottamaa tietoa hyödynnetään värien ja kuvanlaadun parantamisessa etenkin hämärässä otetuissa kuvissa. Infrapunakuva käytännössä yhdistetään yhdistelmäkuvaksi RGB-sensorin ottaman kuvan kanssa. Infrapunakuvan yksi eduista on tietysti se, että muutoin pimeyden hävittämiä yksityiskohtia saadaan paremmin esiin lopullisiin kuviin.

Hämäräkuvauksen lisäksi Spectral Edgen teknologialla voidaan parantaa myös hyvässä valaistuksessa otettujen kuvien laatua. Sen avulla voidaan esimerkiksi vähentää puhkipalamista korkean dynamiikan kuvissa.Alla olevissa videoissa demonstroidaan Spectral Edgen kehittämää teknologiaa.
Lue myös:
iPhonen ainoa portti ehkä häviämässä – Millä puhelinta sitten ladataan?

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.