Taittuvan Galaxy Foldin hurjat myyntilukemat eivät pitäneetkään paikkaansa

Manu Pitkänen

Taittuvan Galaxy Foldin hurjat myyntilukemat eivät pitäneetkään paikkaansa
Samsung on kiistänyt tällä viikolla uutisoidut tiedot yli miljoonasta myydystä Galaxy Fold -puhelimesta. Myyntilukemista uutisoineen TechCrunchin lähteet olivat kyllä kunnossa, sillä miljoonan puhelimen myynnin paljasti Samsung Electronicsin strategiajohtaja Young Sohn.

Asiassa kävi ilmeisesti niin, että Sohn sekoitti lukemia ja väitti mahdollisesti Samsungin koko vuoden myyntitavoitetta toteutuneiksi myyntilukemiksi. Galaxy Fold olisi ollut todellinen myyntimenestys, mikäli se olisi jo ylittänyt miljoonan myydyn laitteen rajan. Puhelinta on myyty vasta muutaman kuukauden ajan ja sen erittäin korkea myyntihinta karkoittanee useimmat ostajat tiehensä.

Kuluttajien takaraivossa voi edelleen painaa myös kevään ja kesän tekniset ongelmat, joiden takia lanseeraus viivästyi lähes viidellä kuukaudella. Viivästykset itsessään voivat karkottaa asiakkaita, mutta sen lisäksi tuona aikana ehtii verkkoon tulla uutisia lisää seuraavista laitteista, jolloin kuluttajien huomio kiinnittyy muihin laitteisiin.Mikäli Galaxy Foldia olisi todella myyty jo yli miljoona kappaletta, olisi se tuottanut Samsungille liikevaihtoa lähes kahden miljardin dollarin verran. Myyntilukemat kiistänyt Samsung ei maininnut kuinka monta puhelinta se on todellisuudessa myynyt.

Lue myös:
Samsung Galaxy Fold arvostelu.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.