Nyt voi huokaista – Mainokset eivät tule vielä WhatsAppiin

Manu Pitkänen

Nyt voi huokaista – Mainokset eivät tule vielä WhatsAppiin
Suosittua pikaviestipalvelu WhatsAppia kehittävä Facebook on päättänyt ottaa aikalisän suunnitelmissaan ryydittää sovellus mainoksilla, kertoo Wall Street Journal. Rahaa yhtiö haluaa kuitenkin tehdä sovelluksella, josta se aikoinaan maksoi 19 miljardia dollaria. Mainoksien tulosta WhatsAppiin uutisoitiin jo aikaisemmin.

Wall Street Journalin mukaan WhatsAppin koodiin oli jo lisätty toimintoja, jotka mahdollistivat mainospaikkojen myynnin mainostajille. Mainosominaisuutta kehittänyt tiimi on kuitenkin hajotettu ja koodi poistettu sovelluksesta. Wall Street Journalin mukaan Facebook aikoo kuitenkin myöhemmässä vaiheessa vielä lisätä mainoksia WhatsAppin Status-toimintoon.

Mainosten sijaan Facebook yrittää tienata WhatsAppin B2C-työkalujen avulla. Eli sen sijaan että WhatsAppin käyttäjien avulla yritetään lypsää rahaa, otetaan raha kumppaneilta, jotka haluavat tavoittaa ihmisiä WhatsAppin kautta.Mainokset ja siihen liittyvä tiedonkeruu olivat suurimpia syitä miksi WhatsAppin perustajat Jan Koum ja Brian Acton irtisanoituivat.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.