Huawein tavoitteena reilun satasen 5G-puhelin

Puhelinvertailu

Huawein tavoitteena reilun satasen 5G-puhelin
Älypuhelimet tulevat tänä vuonna siirtymään tosiasiassa 5G-aikaan, vaikka 5G-yhteyksiin on voinut päästä käsiksi jo viime vuoden puolella. Monet puhelimista, erityisesti halvemmista sellaisista, tulee kuitenkin edelleen pysymään 4G-ajassa, kuten uudet Snapdragon-suorittimetkin ennustavat.

Kuinka paljon kuluttajan tulee siis sijoittaa, jotta saa vuoden 2020 aikana huippunopeita 5G-yhteyksiä tukevan laitteen?

Huawein vastaus on yllättävä, sillä yhtiön tavoitteena on tuoda tämän vuoden aikana tai kenties ensi vuoden alusta markkinoille 5G-puhelin, jonka hinta on vain noin 1028 Kiinan yuania eli noin 134 euroa.

Tällä hetkellä halvimmasta 5G-puhelimesta joutuu maksamaan vielä yli 250 euroa, joka ei sekään ole paljoa älypuhelinrintamalla. Huawei ja muut kiinalaisvalmistajat ovat hilanneet älypuhelinten hintoja alas jatkuvasti, ja uusin haaste Huaweilta laittaa kovasti painetta muiden valmistajien edullisempiin laitteisiin.

Esimerkiksi Qualcommin 765G -pelipuhelinpiiristä saa 5G-yhteyksillä varustettua versiota, jota nähdään varmasti keskihintaisissa laitteissa, mutta Huawein oman HiSilicon piiribrändin huippuedulliset 5G-tuotteet ovat todennäköisesti huomattavasti heikommin varusteltuja muiden ominaisuuksien osalta.Juuri mobiilipomonsa vaihtaneelle Samsungille tällaiset haasteet ovat erityisen vaikeita. On kilpailtava 5G-rintamalla samalla painaen tuotantokustannuksia alas.

Samsungin uusi älypuhelinjohtaja saattaakin tuoda mukanaan säästötalkoita, joissa esimerkiksi piirivalmistusta ulkoistetaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.