Huawein tavoitteena reilun satasen 5G-puhelin

Puhelinvertailu

Huawein tavoitteena reilun satasen 5G-puhelin
Älypuhelimet tulevat tänä vuonna siirtymään tosiasiassa 5G-aikaan, vaikka 5G-yhteyksiin on voinut päästä käsiksi jo viime vuoden puolella. Monet puhelimista, erityisesti halvemmista sellaisista, tulee kuitenkin edelleen pysymään 4G-ajassa, kuten uudet Snapdragon-suorittimetkin ennustavat.

Kuinka paljon kuluttajan tulee siis sijoittaa, jotta saa vuoden 2020 aikana huippunopeita 5G-yhteyksiä tukevan laitteen?

Huawein vastaus on yllättävä, sillä yhtiön tavoitteena on tuoda tämän vuoden aikana tai kenties ensi vuoden alusta markkinoille 5G-puhelin, jonka hinta on vain noin 1028 Kiinan yuania eli noin 134 euroa.

Tällä hetkellä halvimmasta 5G-puhelimesta joutuu maksamaan vielä yli 250 euroa, joka ei sekään ole paljoa älypuhelinrintamalla. Huawei ja muut kiinalaisvalmistajat ovat hilanneet älypuhelinten hintoja alas jatkuvasti, ja uusin haaste Huaweilta laittaa kovasti painetta muiden valmistajien edullisempiin laitteisiin.

Esimerkiksi Qualcommin 765G -pelipuhelinpiiristä saa 5G-yhteyksillä varustettua versiota, jota nähdään varmasti keskihintaisissa laitteissa, mutta Huawein oman HiSilicon piiribrändin huippuedulliset 5G-tuotteet ovat todennäköisesti huomattavasti heikommin varusteltuja muiden ominaisuuksien osalta.Juuri mobiilipomonsa vaihtaneelle Samsungille tällaiset haasteet ovat erityisen vaikeita. On kilpailtava 5G-rintamalla samalla painaen tuotantokustannuksia alas.

Samsungin uusi älypuhelinjohtaja saattaakin tuoda mukanaan säästötalkoita, joissa esimerkiksi piirivalmistusta ulkoistetaan.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.