Ota tämä huomioon Galaxy S20:n uudessa toiminnossa – Muistikortti on lähes välttämätön

Manu Pitkänen

Ota tämä huomioon Galaxy S20:n uudessa toiminnossa – Muistikortti on lähes välttämätön
Samsung paljasti eilen Galaxy S20 -mallistonsa ja julkaisussa suuri huomio kiinnitettiin puhelimien kameratoimintoihin.

Yksi keihäänkärkiominaisuuksista on mahdollisuus kuvata peräti 8K-videota, jossa on jopa nelinkertainen määrä pikseleitä 4K-videoon nähden. Perinteisempään Full HD -videoon nähden tarkkuutta on taas jopa 16-kertaisesti. Videon tallentaminen näin suurella tarkkuudella laittaa kuitenkin laitteiston ja tiedonsiirron koville.

Minuutin mittaisen videon tallentaminen 8K-tarkkuudella tarvitsee 600 megatavun edestä tallennustilaa. Kovin pitkiä videoita ei siis kannata tallentaa 8K:na, sillä puhelimestasi loppuu nopeasti tallennustila. Videokuvaajien kannattaakin pohtia erillisen muistikortin hankkimista, jonne voi tallentaa kuvatut videot. Samsung on rajoittanut 8K-videoiden tallennuksen pituuden viiteen minuuttiin. Muistikortin käyttöä voi perustella myös tiedostojen nopeammalla siirtelyllä.Tallennuksen kuvataajuutta on myös rajattu 24 FPS:ään jotta tallennustilaa ei syötäisi poskettomia määriä. Kääntöpuolena on se, että nopeiden kohteiden kuvaaminen ei välttämättä tuota haluttua kuvanlaatua.

8K-näyttöjä on vielä kovin harvassa, joten joka tapauksessa 8K-videota ei pysty juuri missään toistamaan natiivilla tarkkuudella. Sekin lienee jo itsessään hyvä peruste käyttää mieluummin 4K- tai Full HD -tarkkuutta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
147 € CDON
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.