Motorolan taittuvanäyttöinen razr saapuu kevään aikana Suomeen 1599 euron hinnalla

Janne Yli-Korhonen

Motorolan taittuvanäyttöinen razr saapuu kevään aikana Suomeen 1599 euron hinnalla
Motorola julkaisi taittuvaa näyttöä käyttävän razr -älypuhelimen jo muutama kuukausi sitten, jonka jälkeen puhelin saapui myyntiin Yhdysvalloissa ja myös muutamissa Euroopan maissa.

Pian myös Suomi kuuluu maihin, joissa razria myydään. Motorola järjesti Helsingissä tilaisuuden medialle, jossa paljastettiin razrin tulevan myyntiin kevään aikana 1599 euron hintalapun kera. Tarkkaa myyntiintuloa ei pystytty luvata, sillä toimituksiin vaikuttaa tällä hetkellä koronaviruksen aiheuttamat ongelmat.

Puhelin avautuu simpukkapuhelimen tapaan ja sen muotoilu perustuukin vuosien takaiseen alkuperäiseen Razr V3 -simppukkapuhelimeen. Razrin pOLED-näytön koko on 6.2 tuumaa 2142 x 876 resoluutiolla ja 21:9 -kuvasuhteella. Näytön yläreunassa on lovi, jossa sijaitsee etukamera.

Rarz näyttö on kooltaan 6,2 tuumaaLenovo ja Motorola aloittivat näytön ja sen taittamisen mahdollistavan saranan kehityksen jo vuonna 2015. Saranasta testattiin useita erilaisia malleja, jotta se toimisi mahdollisimman hyvin yhteen muiden komponenttien kanssa. Motorola razrin saranamekanismin takia puhelin on joko suljettu tai kokonaan avattu, kun taas Samsungin Galaxy Z Flip voidaan asettaa avoinna taitettuna 70 - 110 asteen kulmaan. Motorolan ratkaisun ansiosta näyttö taipuu taitoksen kohtaa "vesipisaran" muotoon, joten näyttöön ei jää selvää tuntumaa taitoskohdasta. Nopean testauksen perusteella taitoskohta onkin huomattavasti tasaisempi kuin Samsungin vastaava.

Puhelimen takakannessa on yksi 16 megapikselin kamera. Kameran vieressä on myös 2.7 tuuman kansinäyttö, jonka avulla voi tarkastella sekä vastata ilmoituksiin. Pienen näytön avulla voidaan myös vaihtaa asetuksia ja käyttää apuna selfieiden ottamiseen. Motorolan edustajien mukaan useimmat puhelimen omistajat käyttävät tätä pientä näyttöä enemmän kuin he ajattelivat käyttävänsä. Razrin kakkosnäyttö onkin paljon hyödyllisempi kuin Samsungin Galaxy Z Flipin vastaava.

razr pienempi näyttö on hyödyllisempi kuin galaxy z flipin

Vaikka razrin hinta on korkea, se ei tarjoa kovinkaan tehokasta rautaa. Laitteen sisällä on Qualcomm Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua keskusmuistia, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 2510 mAh akku, joka tukee 15 watin pikalatausta. Puhelimen alareunassa on paksumpi reuna, johon on sijoitettu muun muassa sormenjälkilukija, 4G-antennit sekä kaiutin. Laitteen mitat avattuna ovat 172 x 72 x 6.9 mm ja suljettuna 94 x 72 x 14 mm. Painoa puhelimella on 205 grammaa.

Motorola razr saapuu hieman erilaisessa paketissa kuin monet muut puhelimet. Laturin lisäksi pakettiin kuuluu razr-logolla varustetut kuulokkeet.

Razr saapuu mielenkiintoisessa paketissa


Motorola aikoo jatkossa panostaa enemmän Suomen markkinoille. Motorola rarzin myyminen Suomessa on juuri osoitus tästä. Tämä uutuus ei sisällä ollenkaan perinteistä SIM-korttipaikkaa, joten puhelimessa käytetään vain eSIM-korttia. Tämän takia myös Motorolan täytyy tehdä enemmän yhteistyötä suomalaisten operaattoreiden kanssa.

Lisätietoa puhelimesta saa tästä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.