Älypuhelimien myynti romahti – Analyytikko ennustaa alennuskampanjoiden olevan tulossa

Manu Pitkänen

Älypuhelimien myynti romahti – Analyytikko ennustaa alennuskampanjoiden olevan tulossa
Älypuhelinkupassa nähtiin historian suurin myynnillinen pudotus helmikuussa, kun Kiinassa tehtaat olivat kiinni koronaviruksen leviämisen vuoksi. Strategy Analyticsin keräämien tietojen perusteella puhelimien toimitusmäärät romahtivat 38 prosenttia.

Kappalemäärissä mitattuna älypuhelimia toimitettiin vuoden 2019 helmikuussa 99,2 miljoonaa kappaletta, mutta tämän vuoden helmikuussa toimituslukemat jäivät vain 61,8 miljoonaan puhelimeen. Tuotannon lisäksi myös kysyntä romahti Aasiassa, sillä valtiot joko estivät ihmisten liikkumisen ulkona tai kansalaiset jäivät vapaaehtoisesti kotiin taudin leviämisen takia.

Maaliskuun myyntimäärät eivät kaunistu helmikuusta erityisen paljoa, sillä koronavirus jyllää nyt Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kiinassa ja Etelä-Koreassa tilanne on alkanut helpottua, minkä johdosta tuotanto on voinut palautua normaaliksi ja ihmisten liikkumisrajoituksia on voitu höllentää. Strategy Analyticsin mukaan älypuhelinteollisuudessa voi olla edessä reippaat alennuskampanjat tai tuotebundlauksia, jotta myyntimääriä saataisiin kasvatettua.Lue myös:

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.