OnePlus esitteli Pro-mallille edullisemman OnePlus 8 -sisarmallin – vertailu kävi iPhoneen

Matti Robinson

OnePlus esitteli Pro-mallille edullisemman OnePlus 8 -sisarmallin – vertailu kävi iPhoneen
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus aloitti tämän päivän julkistustapahtuman esittelemällä uuden OnePlus 8 Pro -huippupuhelimen. Tämän jälkeen tilaa tehtiin perinteisempää nimeä kantavalle perusmallille, OnePlus 8:lle.

Kyseessä on nyt jo viime vuodesta tuttu Pro-mallia pienempi, halvempi ja hiukan heikommin varusteltu malli. Yhtiö haluaa laitteen sijoittuvan nykyisin kompaktimpaan päähän, mutta samalla tarjota huippuominaisuuksia.

Vaikka kyseessä on yhtiön mukaan kompakti puhelin, niin siinä on peräti 6,55 tuuman kosketusnäyttö. Aivan Pro-mallin spekseihin siinäkään ei päästä, vaan sen resoluutio on pienempi ja virkistystaajuus "vain" 90 hertsiä. Käytännössä se muistuttaa siis viime vuoden OnePlus-huippulaitteita.Vertailukohtana OnePlus käyttää näytössä ja laitteen koossa iPhone-malleja. Edellisvuoden iPhone 11 Pro Max pitää sisällään OnePlus 8:aa hiukan pienemmän näytön valtavasti suuremmassa paketissa ja kompaktiksi puhelimeksi luokiteltava iPhone 11 Pro puolestaan merkittävästi pienemmän näytön vain marginaalisesti OnePlus 8:aa pienemmässä rakenteessa.Lisäksi OnePlus 8 on vain 8 milliä paksu, lukuunottamatta pientä kamerakumpua. Laite myös painaa vain 180 grammaa, joka ei nykyisin sen kokoisessa laitteessa ole paljoa. Valmistusmateriaalit ovat kuitenkin laadukkaita metalleja ja laseja, eivätkä muovia.Pro-mallista poiketen perusmallissa ei nähdä uutta värisuodatinkameraa ja laajakulmakamerassa megapikseleitä on vähemmän – 16. Lisäksi telefoto-linssin tilalla on makrolinssi, niinpä zoom-kuvaus on vaihdettu lähikuvaukseen.

OnePlus 8 ei sisällä myöskään langatonta latausta, mutta muuten speksit ovat lähellä isoveljeä. Sisuksissa on Snapdragon 865 -piiri 5G-yhteyksillä ja jopa 12 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa on maksimissaan 256 gigatavua ja se on myös nopeaa UFS 3.0 -muistia. Akku on hieman pienempi 4300 milliampeerituntia ja lataus onnistuu tutulla Warp Charge 30T -pikalatauksella.

Laitteessa on myös isoveljestään tutut Dolby Atmosta tukevat stereokaiuttimet, uudet haptiset moottoria sekä tuki WiFi 6:lle.

Hintaa OnePlus 8:lla on versiosta riippuen joko 699 tai 799 euroa. Laite saapuu Suomessa myyntiin 21. huhtikuuta ja ennakkotilauksia otetaan vastaan jo tänään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
172 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Motorola Moto G42 – hinta laskenut -14%

Motorola Moto G42
133 € Hobby Hall
141 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 155 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.