OnePlus esitteli uuden OnePlus 8 Pro -huippupuhelimen – ennätyksiä rikkova näyttö

Matti Robinson

OnePlus esitteli uuden OnePlus 8 Pro -huippupuhelimen – ennätyksiä rikkova näyttö
OnePlus on juuri esittelemässä uusia OnePlus 8 -älypuhelimia. Kuten yhtiö oli aiemmin jo vahvistanut, niin sarjan huippumalli, OnePlus 8 Pro, on markkinoiden johtava laite erityisestä näyttöteknologiassa.

OnePlus 8 Pro tarjoaa peräti 6,78 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1440 x 3120 eli QHD+ ja virkistystaajuus peräti 120 hertsiä. Näyttö ei ole pelkästään spekseineen markkinoiden huippua, vaan yhtiö kertoi sen saamista DisplayMate palkinnoista.

Näyttötestaaja antoi näytölle parhaan A+-arvosanan ja sen lisäksi se rikkoi peräti kolmetoista ennätystä. Näihin lukeutuu mm. paras väritarkkuus, paras kontrasti, korkein kirkkaus ja pienin näytön heijastus.Näytön ohella uudistuksia on tehty muutenkin melkoisesti. Kamera on saanut entistä kyvykkäämmät sensorit ja linssit.

Kameroita on takana nyt huippuversiossa peräti neljä. 48 megapikselin tavallisen kameran vieressä on 48 megapikselin laajakulmakamera, 8 megapikselin 3x zoom -kamera sekä Pro-mallissa erikoisuutena värisuodatinkamera.16 megapikselin etukamera on puolestaan sijoitettu näytössä olevaan 3,8 millimetrin kokoiseen reikään ylänurkassa.Muihin spekseihin kuuluu mm. Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, jopa 12 gigatavua huippunopeaa LPDDR5 RAM-muistia, 4510 mAh akku sekä Dolby Atmos -stereokaiuttimet.

Muista ominaisuuksista kuitenkin kenties odotetuin on uusi langaton lataus. OnePlus 8 Pro tarjoaa uuden Warp Charge 30 Wireless -nimeä kantavan latauksen, jonka avulla kännykkä latautuu yhtä nopeasti langalla tai ilman. Noin puolessa tunnissa puhelin latautuu 50 prosenttiin nollista.

Jos tämä ei vielä ollut tarpeeksi, niin laite tukee myös käänteislatausta, jolla saa ladattua vaikkapa langatonta latausta tukevat kuulokkeet puhelimen akun avulla.

Lisäksi kyseessä on ensimmäinen OnePlus-puhelin, joka on saanut virallisen IP-sertifikaatin. Jo aiemmat laitteet ovat olleet vedenpitäviä, mutta nyt se on vahvistettu virallisella IP68-sertikaatilla.Uusi puhelin tuo mukanaan uudistuneen käyttöliittymän. Uusi OxygenOS pitää edelleen sisuksissaan Android 10 -version, mutta käyttöliittymässä on mm. parannettu sulavuutta, tuotu uusi tumma teema ja sään mukaan muuttuvat dynaamiset taustakuvat.

OnePlus on työskennellyt Google One -tiimin sekä Googlen pilvipelipalvelu Stadian kanssa. Tästä johtuen OnePlus 8 -puhelimiin saa 3 kuukauden ajan 100 gigatavua Googlen pilvitallennustilaa ja laite toimii Stadia-pelipalvelun kanssa. Lisäksi OnePlus 8:n saa toimimaan Amazon Alexan kanssa.

OnePlus 8 Pro:n hinta on Suomessa mallista riippuen joko 899 tai 999 euroa ja se saapuu myyntiin huhtikuun 21. päivä eli ensi tiistaina. Ennakkomyynti laitteelle on alkanut jo tänään.

Lue:

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.