Kiinassa älypuhelimiakin ostetaan jo lähes entiseen malliin

Manu Pitkänen

Kiinassa älypuhelimiakin ostetaan jo lähes entiseen malliin
Helmikuisen notkahduksen jälkeen tuotanto on jälleen palannut Kiinassa normaaliksi, mutta iso kysymys on kuitenkin edelleen miten kysyntä käyttäytyy koronaviruksen jälkeisissä mainingeissa. Kiinan älypuhelinkauppaan virus ei ilmeisesti tehnyt kovin suurta lovea, sillä maaliskuussa myynti palautui mukavasti lähemmäs normaalia tasoa.

Kiinan hallinnon alaisen ajatushautomo China Academy of Information and Communications Technologyn (CAICT) keräämien tietojen mukaan Kiinassa olisi myyty maaliskuun aikana 21 miljoonaa älypuhelinta. Helmikuussa myynti oli taas noin seitsemän miljoonaa kappaletta. Helmikuun pohjista on siis noustu jopa kolminkertaiseen myyntiin.

Apple on yksi Kiinassa parhaiten takaisin palanneista merkeistä, sillä helmikuun aikana Apple Store -kaupat avanneen yhtiön puhelimia myytiin peräti 2,5 miljoonaa kappaletta. Helmikuussa myynti oli vajaa 500 000 kappaletta. Maaliskuun myynti oli kuitenkin edelleen 20 prosenttia alhaisemmalla tasolla kuin vuosi sitten, mutta palautuminen kohti normaalia on kuitenkin selvää.Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.