Samsung paljasti uuden Exynos-älypuhelinpiirin kyvyt

Puhelinvertailu

Samsung paljasti uuden Exynos-älypuhelinpiirin kyvyt
Samsung esitteli hiljattain uuden Galaxy A21s -älypuhelimen, joka tarjoaa vain parin sadan euron hinnalla melkoisen hyvän määrän ominaisuuksia.

Monet laadukkaista ominaisuuksista mahdollistaa uusi järjestelmäpiiri, joka siitä löytyy ensimmäistä kertaa Samsung-puhelimessa. Kyseessä on yhtiön uusin järjestelmäpiiri Exynos 850.

Kyseessä on ensimmäinen 8 nanometrin tekniikalla tehty piiri näin alhaisessa hintaluokassa. Tämä tarkoittaa, että suorituskyky ja akkukesto on saatettu uudelle tasolle halvemmissakin laitteissa.

Itse piirin tekniikkaan kuuluu kahdeksan ARM Cortex-A55-suoritinydintä, jotka hyrräävät parhaimmillaan 2 gigahertsin taajuudella sekä ARMin Mali-G52-grafiikkapiiri, jota on aiemmin nähty hieman arvokkaammissa keskihintaisissa laitteissa.

Hintaa on säästetty melkoisesti mm. jättämällä NPU eli neuroprosessori pois, jonka johdosta tekoälysuoritteet eivät ole huippupiirien tasolla. Lisäksi huippupiireistä poissa loistaa tietysti 5G, joka ei ole yllätys noin parin sadan euron laitteille.Kameroiden osalta tuki on 21,7 megapikselin yksittäiselle kameralle sekä edessä että takana tai 16 + 5 MP yhdistelmälle takana. Tämä viittaisi siihen, että yhtiön A21s:ssä käytetään kustomoitua versiota, sillä sen takana kameroita ja megapikseleitä on merkittävästi enemmän.

Samsungin mukaan piiriä nähdään uusissa edullisissa Android-puhelimissa myöhemmin tänä vuonna.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.