Samsung paljasti uuden Exynos-älypuhelinpiirin kyvyt

Puhelinvertailu

Samsung paljasti uuden Exynos-älypuhelinpiirin kyvyt
Samsung esitteli hiljattain uuden Galaxy A21s -älypuhelimen, joka tarjoaa vain parin sadan euron hinnalla melkoisen hyvän määrän ominaisuuksia.

Monet laadukkaista ominaisuuksista mahdollistaa uusi järjestelmäpiiri, joka siitä löytyy ensimmäistä kertaa Samsung-puhelimessa. Kyseessä on yhtiön uusin järjestelmäpiiri Exynos 850.

Kyseessä on ensimmäinen 8 nanometrin tekniikalla tehty piiri näin alhaisessa hintaluokassa. Tämä tarkoittaa, että suorituskyky ja akkukesto on saatettu uudelle tasolle halvemmissakin laitteissa.

Itse piirin tekniikkaan kuuluu kahdeksan ARM Cortex-A55-suoritinydintä, jotka hyrräävät parhaimmillaan 2 gigahertsin taajuudella sekä ARMin Mali-G52-grafiikkapiiri, jota on aiemmin nähty hieman arvokkaammissa keskihintaisissa laitteissa.

Hintaa on säästetty melkoisesti mm. jättämällä NPU eli neuroprosessori pois, jonka johdosta tekoälysuoritteet eivät ole huippupiirien tasolla. Lisäksi huippupiireistä poissa loistaa tietysti 5G, joka ei ole yllätys noin parin sadan euron laitteille.Kameroiden osalta tuki on 21,7 megapikselin yksittäiselle kameralle sekä edessä että takana tai 16 + 5 MP yhdistelmälle takana. Tämä viittaisi siihen, että yhtiön A21s:ssä käytetään kustomoitua versiota, sillä sen takana kameroita ja megapikseleitä on merkittävästi enemmän.

Samsungin mukaan piiriä nähdään uusissa edullisissa Android-puhelimissa myöhemmin tänä vuonna.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
150 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.