Elisan 5G-verkko toimii nyt Salossa - Elisan 5G-verkko kattaa jo 26 paikkakuntaa ja verkon alueella asuu yli miljoona suomalaista

2
Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko toimii nyt Salossa - Elisan 5G-verkko kattaa jo 26 paikkakuntaa ja verkon alueella asuu yli miljoona suomalaista
Elisa on avannut 5G-verkon Saloon, joka on jo 26. paikkakunta Elisan verkolle. Elisan 5G-verkon rakentaminen on edennyt nopeasti ja alueella asuukin jo yli miljoona suomalaista.

Salossa verkko yltää alkuvaiheessa Halikon, Kihisen, Tammen ja Iso-Grekulan alueille ja laajenee lähiaikoina myös Meriniittyyn sekä Salon keskustaan.

"Salon maine teknologiakaupunkina on vahva ja meillä on runsaasti alan osaamista. Toivotan erittäin tervetulleiksi erilaiset kokeilut, pilotit ja yhteisen suunnittelun, jota voimme uuden teknologian hyödyttämiseksi tehdä nopeastikin", Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen sanoo.

5G-verkossa voidaan käyttää puhelimien lisäksi esimerkiksi erilaisia IoT-laitteita, joita mahtuu 5G-verkkoon kymmeniä kertoja nykyistä enemmän ja niin sanotun massiivisen IoT:n avulla (Nb-IoT) voidaan mitata ja monitoroida lähes mitä tahansa esineitä ja laitteita. Sovelluskohteita löytyy lähes kaikilta toimialoilta, muun muassa teollisuudesta, logistiikasta, terveydenhuollosta ja kaupan alalta."Uutinen Salon 5G-verkosta on erittäin tervetullut, koska se mahdollistaa meille uudenlaisia projekteja, pilotteja ja tutkimusta IoT-ratkaisujen ympärillä. Erityisesti 5G-verkon merkittävästi suurempi kapasiteetti hyödyttää meitä", Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula sanoo.

5G-verkon taajuudet otettiin käyttöön vuoden 2019 alussa, jonka jälkeen Elisa on rakentanut 5G-verkkoa nopeasti. Noin puolentoista vuoden aikana verkko on otettu käyttöön jo 26. paikkakunnalla, jonka alueella asuu yli miljoona suomalaista.

Kevään aikana kiinnostus 5G-verkkoa kohtaan on noussut ihmisten ja yritysten keskuudessa.

"Elisan verkossa datamäärät ovat nousseet parhaimmillaan 30 % tänä keväänä. Älylaitteiden määrä on kasvanut ja samaan aikaan asiakkaidemme käyttämät palvelut vaativat jatkuvasti enemmän nopeuksia. Perheissä on saatettu huomata, että olemassa oleva yhteys ei enää riitä. 5G:n mahdollistamat, jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, ovat alkaneet houkutella monia. Kiinnostusta on lisännyt myös 5G-päätelaitteiden nopeasti laajentunut valikoima", liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen Elisan kuluttaja-asiakasyksiköstä sanoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa.

Elisa aikoo jatkaa verkon rakentamista ahkerasti, sillä 5G on tulossa vuoden aikana useille paikkakunnille.

"Suomalaisten mobiilidatan- ja palveluiden käyttö jatkaa kasvuaan; käytämme yhä eniten mobiilidataa koko maailmassa. Tämä vaatii 5G-verkon nopeaa laajentamista, sillä suomalaiset ovat ottaneet nopeasti uuden teknologian omakseen. 5G:n avulla voimme palvella entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita, oli sitten kyseessä mobiililiittymä tai kodin nettiyhteys", Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki summaa.


Lisätietoa Elisan 5G-verkosta saat tästä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentit (2)

karmakameli
karmakameli

1

> Suomalaisten mobiilidatan- ja palveluiden käyttö jatkaa kasvuaan

Niin kai kun kaapeleita vedetään pois ja käsketään käyttämään mobiilia ennemmin.
Olisi kiva tietää kuinka moni tuosta yli miljoonan porukasta on oikeasti kiinnostunut 5g:stä ja sitä käyttää. Omassa puhelimessani on edelleen valittuna 3G käyttöön ja sillä pärjää täysin.

Vastaa
Jyk
Jyk

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

> Suomalaisten mobiilidatan- ja palveluiden käyttö jatkaa kasvuaan

Niin kai kun kaapeleita vedetään pois ja käsketään käyttämään mobiilia ennemmin.
Olisi kiva tietää kuinka moni tuosta yli miljoonan porukasta on oikeasti kiinnostunut 5g:stä ja sitä käyttää. Omassa puhelimessani on edelleen valittuna 3G käyttöön ja sillä pärjää täysin.

Hyvällä tahdilla Elisa ainakin laajentaa omaa verkkoa, että kaippa sitten jonkin verran kiinnostusta/kysyntää löytyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.