DNA:n liittymissä nyt rajaton tiedonsiirto myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa

6
Janne Yli-Korhonen

DNA:n liittymissä nyt rajaton tiedonsiirto myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa
DNA on muuttanut operaattorin kaikkien liittymätyyppien, jotka sisältävät verkkovierailuominaisuuden, verkkovierailuhinnoittelua Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, missä liittymien tiedonsiirto on 24.6. alkaen ollut rajatonta ja sisältyy nyt liittymän kuukausimaksuun.

Parannus koskee kaikkia DNA:n myynnissä olevia puhelin- ja mobiililaajakaistaliittymiä, joihin kuuluu nettiyhteys ja verkkovierailuominaisuus. DNA:n mukaan suurimmalta osalta sen asiakkaista tällainen liittymä löytyy, jolloin uusi ominaisuus päivittyi liittymälle automaattisesti 24.6. alkaen.

"Tämän kesän lomasuunnitelma monella saattaa olla esimerkiksi automatka Pohjoismaissa tai Baltiassa. Karttapalveluiden käyttämisestä tai videoiden katselusta ja pelien pelaamisesta ei tarvitse nyt kantaa huolta reissun aikana. Haluamme tehdä asiakkaittemme elämästä helpompaa", kertoo DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.Tiedonsiirrosta aikaisemmin perittyä EU-perusmaksua ei ole enää veloitettu DNA:n liittymissä 15.4.2020 alkaen. Tiedonsiirto EU-perusmaksulla on aiemmin maksanut 0,00434 €/Mt, mutta nyt kohtuullinen datankäyttö EU/ETA-alueella sisältyy liittymän kuukausimaksuun, liittymän EU-datapaketin mukaisesti.

Tiedonsiirto Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Baltiassa ei kuluta liittymätyyppikohtaista EU-datapakettia, joka on käytössä muualla EU/ETA-alueella kuten ennenkin. EU-datapaketin koko riippuu liittymätyypistä, ja se on DNA:lla pääsääntöisesti 7–27 Gt/kk.

Lisätietoa aiheesta saa tästä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Honor X7b – hinta laskenut -25%

Honor X7b
149 € Gigantti
149 € Euronics
149 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
675 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Kommentit (6)

etrade
etrade

1

Sais olla prepaid liittymissäkin. Ne on turvallisia käyttää ulkomailla.
Ei paskaakaan väliä, jos puhelin varastetaan, jne...

Vastaa
WinLix
WinLix

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Sais olla prepaid liittymissäkin. Ne on turvallisia käyttää ulkomailla.
Ei paskaakaan väliä, jos puhelin varastetaan, jne...

Paitsi jos puhelin on arvokas ja sisältää henkilökohtaisia tietoja eikä niitä ole riittävän hyvin suojannut.

Vastaa
pentsu
pentsu

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ollu jo kohta 10vuotta Telialla.

Joo, jos pyöristää ylöspäin seuraavaan kymmeneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jo kesästä 2017 (15.6.2017 alkaen), eli n.3 vuotta. Ainahan tietenkin voi höpistä lämpimikseen jollei muuta tekemistä ole.

Henkilökohtaisesti tämä ei tietenkään mua haittaa koska mullakin on telian liittymä. Jaskapuheet voisi kuitenkin jättää sikseen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ollu jo kohta 10vuotta Telialla.

Joo, jos pyöristää ylöspäin seuraavaan kymmeneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jo kesästä 2017 (15.6.2017 alkaen), eli n.3 vuotta. Ainahan tietenkin voi höpistä lämpimikseen jollei muuta tekemistä ole.

Henkilökohtaisesti tämä ei tietenkään mua haittaa koska mullakin on telian liittymä. Jaskapuheet voisi kuitenkin jättää sikseen...

Tässä kai vähän näprätään nimillä ja sisällöllä.

Sama konserni se on ollut jo pitkään, eli silloin kun Soneran nimellä markkinointii liittymiä joissa tietyissä verkoissa (samankonsernin) mentiin ns kotimaan hintaa ja paketein. Mutta ei ihan kokonaan pohjoismaat, (mm Islanti puuttu) mutta sitä tärkeämpänä oli mukana Balttianmaat. Konserni ei tuonut tuota hinnoittelua kaikkiin maihin yhtäaikaa, eli nimen lisäksi voi kikkailla sillä minkä maan asiakkaat sai milloinkin.

Tokakomenntoija ei kertonut mitä ollut kohta 10v, mutta todennäköisesti meni siihen miinaan että esim Soneran paketit oli tyypillisesti aika nihkeitä, verrattuna muiden rajottomiin. Mutta kun ei väittänyt sen tarkemmin mitä, niin ei tiedetä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Janne M (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Ollu jo kohta 10vuotta Telialla.

Joo, jos pyöristää ylöspäin seuraavaan kymmeneen. Oikeasti on kuitenkin ollut jo kesästä 2017 (15.6.2017 alkaen), eli n.3 vuotta. Ainahan tietenkin voi höpistä lämpimikseen jollei muuta tekemistä ole.

Henkilökohtaisesti tämä ei tietenkään mua haittaa koska mullakin on telian liittymä. Jaskapuheet voisi kuitenkin jättää sikseen...

Vaikuttaisi vahvasti siltä, että olet väärässä.

"Vuodesta 2012 saakka Telian asiakkaat ovat voineet käyttää puhelintaan ja tablettiaan kotimaan hinnoilla Pohjoismaissa ja Baltiassa, mutta nyt ominaisuus laajenee koko EU:n alueelle." - Uutinen Aamulehdestä kesältä 2017. Vaikuttaa siis siltä, että olet käsittänyt väärin sen, mitä 2017 kesällä markkinaan tuotiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.