Applelle liki miljardin lasku ostamattomista Samsung-näytöistä

Matti Robinson

Applelle liki miljardin lasku ostamattomista Samsung-näytöistä
Teknologiasektorilla, kuten monella muullakin alalla, vuoden toinen neljännes on mennyt penkin alle, ja syy on tietysti pitkälti koronaviruksessa. Applen osalta COVID-19-kriisi on tarkoittanut mm. ensimmäistä virtuaalista WWDC-tapahtumaa ja ongelmia iPhonen tuotannossa.

Katastrofaalinen Applen tulos ei kuitenkaan ollut viime neljänneksellä, mutta kaikkia ongelmia ei ole vielä puitu loppuun asti.

Heikko iPhone-myynti oli ongelma edellisessä tulosraportissa ja tämän odotetaan olevan jatkuva ongelma myös tällä neljänneksellä. DSCC:n lähteiden mukaan iPhone-myynti on sakannut niin pahasti, että Applelle tuli mittava lasku ostamattomista Samsungin OLED-paneeleista.Sopimus Applen ja Samsungin välillä vaatii tiettyä volyymiä, johon ei nyt päästy. Analyysin mukaan Apple joutuukin maksamaan peräti 835 miljoonan euron vahingonkorvaukset Samsungille. DSCC:n mukaan tämän noin miljardin dollarin korvauksen myötä Samsung saa nostettua paneelibisneksen plussalle.

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään koronan aiheuttama ongelma, vaan Applen arvioitiin maksaneen n. 650 miljoonan euron korvaukset ostamattomista näytöistä myös viime vuonna samaan aikaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.