5G-sota yltyy – Kiina uhkaa Nokiaa ja Ericssonia

Manu Pitkänen

5G-sota yltyy – Kiina uhkaa Nokiaa ja Ericssonia
Kiina uhkaa Nokiaan ja Ericssoniin kohdistetuilla vastatomilla, mikäli Euroopassa liitytään Yhdysvaltojen johtamaan Huawei-vastaiseen rintamaan. Wall Street Journalin mukaan Kiina voisi esimerkiksi rajoittaa tai estää Nokian ja Ericssonin valmistamien laitteiden vientiä Kiinasta.

Yhdysvallat on jo pidemmän aikaa yrittänyt kampittaa Huawein 5G-teknologian käyttöä sen kumppanimaissa. Esimerkiksi Naton kautta on välitetty viestiä, että Huawei voi rakentaa tukiasemiinsa takaportteja, joilla Kiinan hallinto voi salakuunnella esimerkiksi sotilastukikohtien tietoliikennettä. Britannia lähti Yhdysvaltojen kelkkaan viime viikolla, kun se päätti estää operaattoreita hankkimasta 5G-tukisemia Huaweilta.

Brittioperaattoreilla on vuoteen 2027 asti aikaa korvata jo asennetut Huawein 5G-tukisemat muiden valmistajien tuotteisiin.

Kiinan hallinnon suunnalta on kuulunut viestiä, että maa on valmis kaikkiin toimenpiteisiin suojellakseen kansallisia yhtiöitään. Saksa päättää näillä näkymin omista valinnoistaan vasta syyskuun puolella.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.