Telegramin päivitys tuo sovellukseen 2GB:n tiedostonjaon, profiilivideon ja muuta

Janne Yli-Korhonen

Telegramin päivitys tuo sovellukseen 2GB:n tiedostonjaon, profiilivideon ja muuta
Viestintäsovellus Telegram on julkaissut 6.3.0 -version, joka tuo mukanaan runsaasti uusia toimintoja. Sovelluksen avulla kaverille voi jakaa nyt suurempia tiedostoja ja profiiliin voi asettaa kuvan sijaan videon.

Profiiliin voi nyt ladata pyörimään videon, josta voi keskusteluja varten napata staattisen profiilikuvan. Videota voi muokata Telegramin editorilla, jolla voi tehdä itsestään animoidun tarran. Editorilla voi nyt myös pehmentää ihoa kuvissa tai videoissa liukusäätimien avulla.

Telegram on myös parantanut "lähistöllä olevat ihmiset" -ominaisuutta, sillä sovellus osaa nyt kertoa kuinka kaukana henkilö sijaitsee ja ehdottaa aloittamaan keskustelun tarralla. Ominaisuuden löytää täältä: Contacts > Find People Nearby, josta itsensä voi halutessaan laittaa näkyviin muille.

Keskusteluihin on tuotu parannusta parilla tavalla. Asetuksista voi nyt valita, mikäli ei halua saada viestejä ihmisiltä, jotka eivät ole sinut yhteystiedoissa. Kuvien saapuessa sovelluksessa näkyy mininäkymä, josta näkee minkälaisen kuvan kaveri lähetti. Pikkukuvat näkyvät myös ilmoituksissa.



Telegramin mininäkymä kuville

Isojen ryhmien (yli 500 jäsentä) ylläpitäjät näkevät nyt tarkkaa dataa muun muassa jäsenistä, jotka lähettävät eniten viestejä ryhmässä.

Telegramilla voi nyt lähettää peräti 2 gigatavun tiedostoja, kun aiemmin on pystynyt lähettämään 1.5 gigatavun tiedostoja. Samalla Telegramin blogikirjoituksessa kuittailtiin hieman WhatsAppin suuntaan, jolla voi lähettää vain maksimissaan vain 16 megatavun videoita.

Lue myös:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.