Telegramin päivitys tuo sovellukseen 2GB:n tiedostonjaon, profiilivideon ja muuta

Janne Yli-Korhonen

Telegramin päivitys tuo sovellukseen 2GB:n tiedostonjaon, profiilivideon ja muuta
Viestintäsovellus Telegram on julkaissut 6.3.0 -version, joka tuo mukanaan runsaasti uusia toimintoja. Sovelluksen avulla kaverille voi jakaa nyt suurempia tiedostoja ja profiiliin voi asettaa kuvan sijaan videon.

Profiiliin voi nyt ladata pyörimään videon, josta voi keskusteluja varten napata staattisen profiilikuvan. Videota voi muokata Telegramin editorilla, jolla voi tehdä itsestään animoidun tarran. Editorilla voi nyt myös pehmentää ihoa kuvissa tai videoissa liukusäätimien avulla.

Telegram on myös parantanut "lähistöllä olevat ihmiset" -ominaisuutta, sillä sovellus osaa nyt kertoa kuinka kaukana henkilö sijaitsee ja ehdottaa aloittamaan keskustelun tarralla. Ominaisuuden löytää täältä: Contacts > Find People Nearby, josta itsensä voi halutessaan laittaa näkyviin muille.

Keskusteluihin on tuotu parannusta parilla tavalla. Asetuksista voi nyt valita, mikäli ei halua saada viestejä ihmisiltä, jotka eivät ole sinut yhteystiedoissa. Kuvien saapuessa sovelluksessa näkyy mininäkymä, josta näkee minkälaisen kuvan kaveri lähetti. Pikkukuvat näkyvät myös ilmoituksissa.Telegramin mininäkymä kuville

Isojen ryhmien (yli 500 jäsentä) ylläpitäjät näkevät nyt tarkkaa dataa muun muassa jäsenistä, jotka lähettävät eniten viestejä ryhmässä.

Telegramilla voi nyt lähettää peräti 2 gigatavun tiedostoja, kun aiemmin on pystynyt lähettämään 1.5 gigatavun tiedostoja. Samalla Telegramin blogikirjoituksessa kuittailtiin hieman WhatsAppin suuntaan, jolla voi lähettää vain maksimissaan vain 16 megatavun videoita.

Lue myös:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
460 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
100 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.