Huawei otti yllättäen ykköspaikan maailman suurimpana puhelinvalmistajana

Matti Robinson

Huawei otti yllättäen ykköspaikan maailman suurimpana puhelinvalmistajana
Markkinatutkimusyhtiö Canalys on julkaissut uutta dataa puhelinvalmistajien viimeisimmän vuosineljänneksen myyntiluvuista. Vuoden toisella neljänneksellä Huawei onnistui kirimään myynnissä samalla kun Samsungilla meni heikosti.

Tämän johdosta jokseenkin yllättäen korealaisyhtiö menetti markkinoiden ykköspaikan Huaweille Yhdysvaltojen niskalenkistä huolimatta.

Kiinalaisyhtiö toimitti huhti-kesäkuussa 55,8 miljoonaa puhelinta, kun Samsung jäi pari miljoonaa pienempään 53,7 miljonaan yksikköön.

Canalysin analyytikkojen mukaan kyseessä ei ollut odotettu tulos, vaikka yhtiö otti hetkellisesti ykköspaikan myös alkukesästä, sillä Huaweilla on ollut lännessä ongelmia yhteistyökieltojen takia. Huawein on tässä kohtaa nostanut kärkipaikalla pitkälti koronaviruspandemia.Kiinassa talous on noussut jaloilleen merkittävästi länsimaita nopeammin, ja Huaweilla on valtaisan vahva asema kotimaassaan. Samsung puolestaan kontrolloi vain yhtä prosenttia Kiinan markkinoista.

Analyytikot odottavat, että Samsung nousee kyllä takaisin jaloilleen ja todennäköisesti ykköspaikalle, kun talous vetreytyy hieman mm. Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Vuoden takaiseen verrattuna Huawein toimitusmäärät pienenivät hieman, mutta eivät muiden valmistajien tavoin. Edeltävään neljännekseen nähden toimituksen kasvoivat merkittävästi.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.