Microsoftin kauan odotettu Surface-puhelin tulee vihdoin myyntiin

Manu Pitkänen

Microsoftin kauan odotettu Surface-puhelin tulee vihdoin myyntiin
Microsoft kohahdutti viime vuoden lokakuussa suurta yleisöä, kun se kertoi tekevänsä epäonnistuneen Nokia-kaupan jälkeen paluun älypuhelinmarkkinoille. Tällä kertaa Microsoft ei pyri olemaan markkinajohtaja, vaan pikemminkin käynnistämään kehitystä hieman erikoisempien laitteiden kautta.

Uuteen kauteen Microsoft lähtee jo lähes vuosi sitten esitellyllä Surface Duo -puhelimella, jossa uutta on kaksoisnäyttö ratkaisu sekä Android-käyttöjärjestelmä. Aiemminhan Microsoft pyrki valloittamaan markkinat omalla Windows-mobiilialustalla. Kuten Surface Duon nimestä voi päätellä, on puhelimessa kaksi erillistä 5,6 tuuman OLED-näyttöä, jotka avautuvat käyttäjän silmien eteen kirjan aukeaman tavoin.

Nämä kaksi 4:3-kuvasuhteen ja 1800 x 1350 pikselin näyttöä muodostavat yhdessä 8,1 tuuman ja 2700 x 1800 pikselin (3:2-kuvasuhde) kokonaisuuden. Puhelinta voi käyttää siis isona puhelimena tai pienenä tablettina. Toiselle näytölle voi määritellä myös omia toimintoja, jolloin toisessa näytössä voi pitää esimerkiksi virtuaalista näppäimistöä ja toisessa pitää auki sähköpostisovellusta.Uusi puhelin on tullut nyt ennakkotilattavaksi ja varsinaiset toimitukset alkavat 10. syyskuuta. Hintaa laitteella on 1399 dollaria. Microsoftin omaan verkkokauppaan Surface Duo ei ole ainakaan vielä saapunut.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.