Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus nyt ladattavissa

Janne Yli-Korhonen

Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus nyt ladattavissa
Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus on nyt ladattavissa älypuhelimille Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Koronavilkku-sovelluksen voi nyt myös ladata Huawein omasta AppGallery -sovelluskaupasta.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.

Sovelluksen toiminta perustuu vaihtuviin tunnisteisiin, joista käyttäjää ei pysty suoraan tunnistamaan. Sovelluksen tallentamat tiedot poistuvat viimeistään 21 päivän kuluttua tai jos poistat sovelluksen.

Mahdollisesta altistumisesta sovellus antaa käyttäjälle ilmoituksen. Tämän jälkeen käyttäjä voi antaa yhteystiedot terveydenhuollon ammattilaisille, joilta saa toimintaohjeet.

Sovellus ei seuraa yksittäisten käyttäjien sijaintia ja liikkumista. Se hyödyntää paikkatietojen sijaan Bluetoothia ja tunnistaa, jos kaksi mobiililaitetta on ollut lähempänä kuin 2 metrin päässä toisistaan vähintään 15 minuuttia.koronavilkku tunnistaa altistumistilanteet

THL:n tavoitteena on saada sovellukselle miljoona käyttäjää syyskuun aikana. Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja ilmaista. Sovellus toimii puhelimessa taustalla, vaikka sovelluksen sulkee.

Päivitys 1.9.2020: Koronavilkku saavutti miljoonan tavoitteen.

Koronavilkku saavutti miljoonan latauksen rajan noin vuorokaudessa, kertoo THL.

"Lukema on kertakaikkisen upea! Tällainen latausmäärä yhdessä päivässä on ylittänyt kaikki odotuksemme", sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.

"Miljoona lataajaa tarkoittaa sitä, että miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus saada nopeasti tieto siitä, ovatko he mahdollisesti altistuneet koronavirustarunnalle. Mitä suurempi käyttäjien joukko on, sitä nopeammin ja varmemmin saamme tartuntaketjuja nopeasti katkottua ja epidemian pysymään kurissa. Eiköhän jatketa maailmanennätysvauhdilla!", Salminen sanoo.

Lisätietoa sovelluksesta saa täältä.

Lataa Koronavilkku-sovellus:


Sovellus hyödyntää tunnuskoodien ja kohtaamistietojen luomiseen Applen ja Googlen yhdessä luomaa Exposure Notifications -rajapintaa. Tämä rajapinta on kaikissa iPhoneissa, joissa on vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmä, sekä Android-puhelimissa, joissa on vähintään Android 6.0 (Marshmallow) -käyttöjärjestelmä ja Google Play-palvelut.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.