Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus nyt ladattavissa

Janne Yli-Korhonen

Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus nyt ladattavissa
Suomen virallinen koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu Koronavilkku-sovellus on nyt ladattavissa älypuhelimille Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Koronavilkku-sovelluksen voi nyt myös ladata Huawein omasta AppGallery -sovelluskaupasta.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.

Sovelluksen toiminta perustuu vaihtuviin tunnisteisiin, joista käyttäjää ei pysty suoraan tunnistamaan. Sovelluksen tallentamat tiedot poistuvat viimeistään 21 päivän kuluttua tai jos poistat sovelluksen.

Mahdollisesta altistumisesta sovellus antaa käyttäjälle ilmoituksen. Tämän jälkeen käyttäjä voi antaa yhteystiedot terveydenhuollon ammattilaisille, joilta saa toimintaohjeet.

Sovellus ei seuraa yksittäisten käyttäjien sijaintia ja liikkumista. Se hyödyntää paikkatietojen sijaan Bluetoothia ja tunnistaa, jos kaksi mobiililaitetta on ollut lähempänä kuin 2 metrin päässä toisistaan vähintään 15 minuuttia.koronavilkku tunnistaa altistumistilanteet

THL:n tavoitteena on saada sovellukselle miljoona käyttäjää syyskuun aikana. Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja ilmaista. Sovellus toimii puhelimessa taustalla, vaikka sovelluksen sulkee.

Päivitys 1.9.2020: Koronavilkku saavutti miljoonan tavoitteen.

Koronavilkku saavutti miljoonan latauksen rajan noin vuorokaudessa, kertoo THL.

"Lukema on kertakaikkisen upea! Tällainen latausmäärä yhdessä päivässä on ylittänyt kaikki odotuksemme", sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.

"Miljoona lataajaa tarkoittaa sitä, että miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus saada nopeasti tieto siitä, ovatko he mahdollisesti altistuneet koronavirustarunnalle. Mitä suurempi käyttäjien joukko on, sitä nopeammin ja varmemmin saamme tartuntaketjuja nopeasti katkottua ja epidemian pysymään kurissa. Eiköhän jatketa maailmanennätysvauhdilla!", Salminen sanoo.

Lisätietoa sovelluksesta saa täältä.

Lataa Koronavilkku-sovellus:


Sovellus hyödyntää tunnuskoodien ja kohtaamistietojen luomiseen Applen ja Googlen yhdessä luomaa Exposure Notifications -rajapintaa. Tämä rajapinta on kaikissa iPhoneissa, joissa on vähintään iOS 13.5 -käyttöjärjestelmä, sekä Android-puhelimissa, joissa on vähintään Android 6.0 (Marshmallow) -käyttöjärjestelmä ja Google Play-palvelut.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.