Arvostelu: Jabra Elite Active 75t

Arvostelu: Jabra Elite Active 75t langattomat nappikuulokkeet, aktiiviliikkujalle
Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Sisällys

Langattomat nappikuulokkeet ovat olleet viime vuosien kiistaton hitti. Jabra lisäsi omiin Jabra Elite Active 75t -kuulokkeisiinsa langattoman latauksen mahdollisuuden kesällä, ja päätimme ottaa päivittyneet kuulokkeet testiin.

Tekniset tiedot

 • Akunkesto
 • jopa 7,5 h + latauskotelosta 28 h
  Kuulokkeisiin latautuu tunti kuunteluaikaa vartin latauksessa kotelossaan
 • Paino
 • 5,5 g per kuuloke, kotelo 35 g
 • Yhteydet
 • Bluetooth 5.0
  USB-C -lataus
  Mahdollisuus langattomaan lataukseen (Qi)
 • Muuta
 • Paritus jopa kahdeksaan laitteeseen (kahteen kerralla)
  Automaattinen musiikin pausetus kun kuulokkeen ottaa korvalta
  Siri- ja Google Assistant -tuki
  4 mikrofonia
  IP57-luokitus
 • Hinta
 • noin 200 euroa, tarkista tämän hetken hinta täältä

Muotoilu ja toiminnot

Jabra Elite Active 75t, uulkkonäkö

Kuulokkeiden muotoilu on yksinkertainen, mutta ne istuvat korvaan yllättävän hyvin ja pysyvät paikallaan turvallisesti. Jabra ei ole lähtenyt kikkailemaan millään erikoiskumeilla, vaan tyynyt ovat perinteiset ja erittäin toimivat. Itse kuulokkeessakin on hieman kumimainen tekstuuri ja tyynyjä tulee mukaan kolmea kokoa, joista luulisi löytyvät kullekin sopivat. Tyylillisesti kuulokkeet ovat paksuudestaan huolimatta suhteellisen sirot, sillä ne eivät tule kovin paljoa korvasta ulos tai roiku mihinkään. IP57-luokituksen ansiosta kuulokkeita voi käyttää hieman huolettomammin ulkona kelistä riippumatta, sekä rankemmassakin hikoilutreenissä.

Jabra Elite Active 75t, sivusta

Molemmissa kuulokkeissa on yksi suuri fyysinen painike ulkopinnalla. Näillä voi vastata puheluihin, mykistää ja aktivoida mikrofonit, säätää äänenvoimakkuutta, aktivoida hear through -ominaisuuden ja siirtyä seuraavaan ja edelliseen kappaleeseen. Lisäksi löytyvät vielä play/pause sekä ääniavustajan käynnistys. Kaikki tämä kahdella nappulalla onkin aluksi pienen opettelun takana. Esimerkiksi äänenvoimakkuutta säädetään pitämällä jompaa kumpaa painiketta pohjassa. Edelliseen kappaleeseen pääsee painamalla vasenta painiketta kolmesti peräkkäin, ja seuraavaan kappaleeseen hyppää kahdella painalluksella.

Nappikuulokkeisiin tottumattomalle painikkeiden käyttö oli ensin jokseenkin epämukavaa, sillä nappi painuu syvemmälle korvaan joka kerta kun niitä painaa. Onneksi painikkeet ovat kuitenkin melko kevyesti naksahtavat, eikä niitä tarvitse lopulta kovin voimalla painella.

Sovellus

Jabra Sound+ sovellus Jabra Sound+ sovellus, eq

Kuulokkeita ohjataan Jabran Sound+-sovelluksella, joka on siisti ja toimi testin aikana moitteetta. Sovelluksesta voi helposti tehdä säätöjä taajuuskorjaimella tai vaikkapa hallita hear through -ominaisuuden tasoa. Lisäksi sovellukseen voi tallentaa kolme kuuntelutilannetta, joiden välillä vaihtelu onnistuu Android-puhelimen ilmoitusvalikosta kuuntelun ollessa käynnissä. Näin esimerkiksi työmatkalle tai treeniin voi säätää kumpaankin muistiin taajuudet kohdalleen.

Äänenlaatu

Elite Active 75t:n äänenlaatu on hyvä, mutta hintaluokassaan se pitää tuomita keskinkertaiseksi. Musiikki kuuluu hieman bassovoittoisesti, mutta selkeästi, ja sovellus tarjoaa hyviä säätömahdollisuuksia. Saman hintaluokan kuulokkeissa löytyy kyllä tässä suhteessa parempiakin vaihtoehtoja, mutta Jabran vahvuus on muissa ominaisuuksissa.

Kuulokkeissa on myös mukiinmenevät mikrofonit, ja puhelut onnistuvat niiden kautta hyvin ilman särinöitä ja häiriöitä. Testeissä ei huomattu mitään suurempaa eroa isompiin over ear -kuulokkeisiin verrattuna, eli nappikuulokkeilta nappisuoritus. Oikeat kuulokemikrofonit toki pesevät napit tässä suhteessa.

Yhteenveto

Jabra Elite Active 75t -kuulokkeissa hienoa on se, että ne tekevät kaiken mitä lupaavat ja niiden käyttö on vaivatonta. Missään vaiheessa testiä ei esiintynyt ongelmia perusasioiden kuten puhelimeen yhdistämisen tai säätöjen kanssa. Kuulokkeet yhdistyivät aina mukisematta ja nopeasti kun ne otti kotelostaan. Musiikki meni pauselle kun kumman tahansa kuulokkeen otti korvalta. Sovellus ei kaatuillut ja ohjasi kuulokkeita takkuilematta.

Jabra Elite Active 75t, pöydällä

Tämän kaiken luulisi olevan peruskauraa, mutta valitettavasti langattomien tuotteiden kanssa on oppinut olemaan varuillaan toimivuuden suhteen. Jabra hoitaa kuitenkin homman kotiin.

200 euroa (tarkista päivän hinta täältä) nappikuulokkeista on paljon, sillä kelvollisia langattomia kuulokkeita voi saada jo alle satasella (esimerkkinä vaikkapa OnePlussan Buds -kuulokkeet), ja alle 200 eurolla valikoimaa löytyy jo runsaasti. Aktiiviselle liikkujalle Elite Active 75t -kuulokkeet voivat kuitenkin olla harkitsemisen arvoinen sijoitus, vaikka hinnasta joutuukin tässä arvostelussa antamaan pienen miinuksen. Jabran hinnoittelu on hieman mystinen, mutta ainakin nykyään Active-versio ja perusversio 75t-kuulokkeista ovat saman hintaisia. Hinta riippuu myös väristä sekä siitä, haluaako langattoman latauksen vai ei (Qi-standardia tukeva langaton latauslaite ostettava erikseen).

Jabra Elite Active 75t, langattomassa laturissa

Elite Activet sopivat nimensä mukaan hyvin liikkujille, sillä ne pysyvät korvassa hyvin, kunhan valitsee itselle sopivat tyynykoon kolmesta mukana toimitettavasta vaihtoehdosta. Kovemmassa juoksupompotuksessa kuulokkeiden asentoa voi ajoittain joutua korjailemaan.

Käytettävyys on huippuluokkaa, laatutuntuma moitteeton ja äänenlaatu oikein kelvollinen. Pieni bassovoittoisuuskaan ei ulkona liikenteen seassa musiikkia kuunnellessa ole välttämättä ainakaan yksinomaan huono juttu.

Jabra Elite Active 75T

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.