Elisan 5G-verkko on nyt käytössä Rovaniemellä

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko on nyt käytössä Rovaniemellä
Elisa vahvistanut 5G-verkkoaan Lapin alueella, sillä uuden sukupolven mobiiliverkosta pääsee nyt nauttimaan Rovaniemellä. Aiemmin tänä vuonna Elisa avasi 5G-verkon Kemissä.

"Luotettavat ja tehokkaammat tietoliikenneyhteydet parantavat entisestään alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja antavat täysin uudenlaisia näkökulmia palveluiden synnyttämiseen. Vaikka 5G:n mahdollisuudet eivät olisi entuudestaan tuttuja, apua ja tukea on laajasti saatavilla. 5G on erinomainen mahdollisuus oman liiketoiminnan kehittämiseen", Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo sanoo.

Rovaniemellä verkkoa on rakennettu ensimmäisessä vaiheessa kaupungin keskustan alueelle. Lisäksi 5G löytyy muun muassa Niemenlänkankaan, Lapinrinteen ja Etelärinteen alueilta. Syksyn aikana verkkoa laajennetaan vielä merkittävästi.

Elisan 5G-verkko Rovaniemellä syyskuussa 2020 (kuva: elisa.fi/kuuluvuus)
Elisan 5G-verkko Rovaniemellä syyskuussa 2020



"Kuluttajille 5G:n nopeus on ensimmäisessä vaiheessa se merkittävin juttu, mutta yrityksissä mietitään jo laajemmin 5G:n mahdollisuuksia kilpailukyvyn ja operatiivisen toiminnan kehittämisen näkökulmista. Erilaiset virtuaalipalvelut, laitteiden etäohjaus 5G:n avulla, IoT:n aiempaa laajempi hyödyntäminen sekä privaattiverkkoratkaisut ovat esimerkkejä toteutuksista, jotka kiinnostavat", Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisan 5G-palveluita on saatavilla jo 39 paikkakunnalla Suomessa.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa ja Siuntiossa.

Elisan 5G-verkon kuuluvuuden näet täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.