Elisan 5G-verkko toimii nyt Kemissä

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko toimii nyt Kemissä
Elisan 5G-verkko laajenee Lappiin, kun Kemi liittyy 5G-paikkakuntien joukkoon. Kemi on jo 24. paikkakunta, jossa Elisan 5G-verkko toimii.

Alkuvaiheessa 5G-verkko kattaa kaupungin keskustan, mukaan lukien Länsi-Pohjan keskussairaalan alueen. Lisäksi verkkoa on rakennettu muun muassa Karjalahden, Kivikon ja Ristikankaan alueille. Lisäksi verkon luvataan kesän aikana laajentuvan Tervaharjuun, Takajärvelle sekä Syväkankaalle.

Elisan 5G-verkko Kemissä toukokuussa 2020 (kuva: elisa.fi/kuuluvuus)
Elisan 5G-verkon kattavuus Kemissä toukokuussa 2020

"Näinä poikkeuksellisina aikoina nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat vielä entistäkin tärkeämpiä, kun matkustamista ja ihmisten välisiä tapaamisia on rajoitettu. Täällä pohjoisessa tarve korostuu, kun etäisyydet ovat pitkiä ja esimerkiksi yritysten asiakkaista iso osa on muualla Suomessa tai maailmalla", Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo."Suomessa käytetään edelleen eniten mobiilidataa maailmassa ja olemme halunneet tuoda 5G:n mahdollisimman nopeasti suomalaisten saataville. Tarvitsemme 4G:n rinnalle vieläkin nopeamman ja tehokkaamman mobiiliverkon, joka mahdollistaa myös uudenlaisia palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi yrityksille tarkoitetut privaattiverkko- ja IoT-ratkaisut", Jarmo Mikkola jatkaa.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Joensuuhun, Vaasaan, Seinäjoelle, Hyvinkäälle, Raumalle, Tuusulaan, Keravalle, Kangasalalle, Raisioon, Kemiin, Heinolaan, Kuusamoon ja Siuntioon.

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.