Koronavilkku päivittyi: Vaatii ehdottomasti reagointia, toimi näin

Petteri Pyyny

Koronavilkku päivittyi: Vaatii ehdottomasti reagointia, toimi näin
Suomen koronaviruksen jäljitykseen tarkoitettu virallinen sovellus, Koronavilkku, on päivittynyt sekä Androidilla että iPhonella. Etenkin Androidilla päivitys on merkittävä ja vaatii käyttäjältään toimia.

Androidilla uusi versio korjaa tiettyjä puhelinmalleja vaivanneen ongelman, jossa järjestelmä sulkee sovelluksen taustaprosessin virransäästön nimissä. Uusittu versio korjaa tilanteen ja poistaa Koronavilkkua koskevat haitalliset virransäästötoiminnot. Päivitys siis ei poista puhelimen virransäästöä käytöstä, ainoastaan muuttaa puhelimen toimintaa siten, että Koronavilkun toiminta ei häiriinny sen vuoksi, että puhelimen käyttöjärjestelmä sammuttaa sovelluksen taustaprosessin.

Toimiakseen Koronavilkun uusi versio Androidilla vaatii sen, että sovelluksen päivityksen jälkeen se avataan kerran ja hyväksytään sen pyytämä lupa, jossa sovellus pyytää lupaa saada toimia taustalla aina.

Koronavilkku ei minkään mittauksen mukaan kuluta puhelimen akkua edes juuri havaittavasti, sillä se käyttää käyttöjärjestelmätason toimintoja kontaktien seuraamiseen ja käyttää Bluetooth LE (low energy) -tilaa tähän. Joten akkukestosta ei kannata olla päivityksenkään osalta huolissaan.

Eli nyt kannattaa huolehtia siitä, että sovellus on päivittynyt ja sen jälkeen käynnistää se kerran antaakseen sille tarvittavat käyttöoikeudet. Kannattaa soitella myös tekniikasta vähemmän ymmärtävät sukulaiset läpi ja neuvoa heitä tekemään samoin.

Ohjeemme avulla voit tarkistaa päivityksen jälkeen toimiiko Koronavilkku oikein puhelimessasiTämän lisäksi Koronavilkun päivitys korjaa muita tiedossa olleita jumeja sekä iPhonelta että Androidista. Uusi versio on ladattavissa sekä Google Play -kaupasta että Applen App Storesta.Sovelluksen pitäisi päivittyä puhelimeen itsestään, mutta joissain puhelimissa näin ei käy, vaan tällöin päivitys pitää suorittaa sovelluskaupasta itse. Sovellusta ei tarvitse poistaa ennen sen päivittämistä uuteen versioon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.