Koronavilkku päivittyi: Vaatii ehdottomasti reagointia, toimi näin

Petteri Pyyny

Koronavilkku päivittyi: Vaatii ehdottomasti reagointia, toimi näin
Suomen koronaviruksen jäljitykseen tarkoitettu virallinen sovellus, Koronavilkku, on päivittynyt sekä Androidilla että iPhonella. Etenkin Androidilla päivitys on merkittävä ja vaatii käyttäjältään toimia.

Androidilla uusi versio korjaa tiettyjä puhelinmalleja vaivanneen ongelman, jossa järjestelmä sulkee sovelluksen taustaprosessin virransäästön nimissä. Uusittu versio korjaa tilanteen ja poistaa Koronavilkkua koskevat haitalliset virransäästötoiminnot. Päivitys siis ei poista puhelimen virransäästöä käytöstä, ainoastaan muuttaa puhelimen toimintaa siten, että Koronavilkun toiminta ei häiriinny sen vuoksi, että puhelimen käyttöjärjestelmä sammuttaa sovelluksen taustaprosessin.

Toimiakseen Koronavilkun uusi versio Androidilla vaatii sen, että sovelluksen päivityksen jälkeen se avataan kerran ja hyväksytään sen pyytämä lupa, jossa sovellus pyytää lupaa saada toimia taustalla aina.

Koronavilkku ei minkään mittauksen mukaan kuluta puhelimen akkua edes juuri havaittavasti, sillä se käyttää käyttöjärjestelmätason toimintoja kontaktien seuraamiseen ja käyttää Bluetooth LE (low energy) -tilaa tähän. Joten akkukestosta ei kannata olla päivityksenkään osalta huolissaan.

Eli nyt kannattaa huolehtia siitä, että sovellus on päivittynyt ja sen jälkeen käynnistää se kerran antaakseen sille tarvittavat käyttöoikeudet. Kannattaa soitella myös tekniikasta vähemmän ymmärtävät sukulaiset läpi ja neuvoa heitä tekemään samoin.

Ohjeemme avulla voit tarkistaa päivityksen jälkeen toimiiko Koronavilkku oikein puhelimessasiTämän lisäksi Koronavilkun päivitys korjaa muita tiedossa olleita jumeja sekä iPhonelta että Androidista. Uusi versio on ladattavissa sekä Google Play -kaupasta että Applen App Storesta.Sovelluksen pitäisi päivittyä puhelimeen itsestään, mutta joissain puhelimissa näin ei käy, vaan tällöin päivitys pitää suorittaa sovelluskaupasta itse. Sovellusta ei tarvitse poistaa ennen sen päivittämistä uuteen versioon.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.