Googlelta uusi 5G-varustettu Pixel 4a: Sama kamera kuin Pixel 5:ssä viidellä sadalla

Matti Robinson

Googlelta uusi 5G-varustettu Pixel 4a: Sama kamera kuin Pixel 5:ssä viidellä sadalla
Yksi tämän päivän odotetuimmista Google-uutuuksista on Pixel 4a 5G. Yhtiön Pixel-tapahtuman ensimmäinen puhelinjulkistus tarjosi erityisesti tietysti 5G-yhteydet, mutta myös uudistuksia käyttöjärjestelmässä.

Itse puhelin tarjoaa koko etupaneelin OLED-näytön, jolla on kokoa 6,2 tuumaa ja resoluutio Full HD+. Korkean virkistystaajuuden näyttöä ei tullut, vaan kyseessä on perinteinen 60 Hz paneeli.

Piirin osalta ollaan keskisarjan Snapdragon 765G -piiri, joka löytyy käytännössä kaikista 5G:llä varustetuista keskiluokan Android-puhelimista.

Pixel 4a:n muihin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 8 gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua tallennustilaa, 3885 milliampeeritunnin akku, 8 megapikselin selfie-kamera sekä kaksoistakakamera 12,2 megapikselin peruskameralla ja 16 megapikselin laajakulmakameralla.Kamera pystyy kuvaamaan videokuvaa 4K-resoluutiolla 60 kuvan sekuntivauhtiin asti ja Full HD -kuvaus onnistuu peräti 240 fps -nopeudella.Käytännössä Pixel 4a 5G:n kameraspeksit ovat tuttuja edellisvuoden huippupuhelimesta, Pixel 4:stä, joskin mukana ovat nyt paremmat videokuvausominaisuudet. Tämän osalta Pixel 4a 5G ja Pixel 5 eivät eroa toisistaan.

Google käytti aikaansa lyhyessä tilaisuudessa pääasiassa ohjelmisto-ominaisuuksien kanssa, jotka ovatkin useimmiten Pixel-puhelimissa ne mielenkiintoisimmat.

Uusittu Android tarjoaa mm. Hold for Me -ominaisuuden, jonka johdosta hissimusiikin kuuntelu jää vähemmälle. Google Assistant hoitaa jonotusmusiikit ja kun puhelu on yhdistetty, tuo se puhelun käyttäjälle. Extreme Battery Saver -ominaisuus puolestaan mahdollistaa tarpeen vaatiessa jopa kahden päivän akkukeston.


Kameran osalta uutta ovat mm. Night Sight potrettimoodissa ja entisestään parannettu HDR-moodi.

Pixel 4a 5G saapuu myyntiin Yhdysvalloissa alkaen 499 dollarin hintaan. Suomen hinnoista tai saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

Lue: Googlen Pixel 4a, Pixel 4a 5G ja Pixel 5 puhelimet saapuivat Verkkokauppa.comin valikoimiin.

5G Pixelien ostajille tarjotaan ilmaiseksi kolmeksi kuukaudeksi Stadia Pro, YouTube Premium ja 100 gigatavua Google One -pilvitallennusta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.