Huawei myymässä Honor -brändiään, ostajaehdokkaat kiinalaisia

Petteri Pyyny

Huawei myymässä Honor -brändiään, ostajaehdokkaat kiinalaisia
Reutersin saamien tietojen mukaan Huawei on harkitsemassa sisarbrändinsä Honorin myymistä. Huawein puhelinliiketoiminta on ollut pahoissa ongelmissa Yhdysvaltain hallinnon kiristettyä jatkuvasti kauppasaartoa yhtiön ympärillä.

Huawei menetti Android-lisenssinsä vuoden 2019 keväällä. Sen jälkeen yhtiö sai armonaikaa vielä useita kertoja, mutta on joutunut tuomaan vuonna 2020 myyntiin Android-puhelimia, jotka perustuvat avoimen lähdekoodin Android-versioon, ilman Googlen palveluita.

Kiinassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa myytävä Honor -merkki on Huawein sisarbrändi, joka on keskittynyt vahvasti halpoihin ja keskihintaisiin puhelimiin, kohdeyleisönä nimenomaan nuoremmat kuluttajat.

Jos Honor löytäisi itselleen uuden kodin, Honor-puhelimet voisivat kaikella todennäköisyydellä päästä jälleen osaksi Googlen ekosysteemiä Android-maailmassa. Myös siruvalmistajien toimitukset Huaweista irrotetulle Honorille olisivat mahdollisia.Reutersin tietojen mukaan Honorilla olisi tällä hetkellä kolme potentiaalista ostajakandidaattia, kaikki kiinalaisia. Tärkeimpänä ostajaehdokkaana pidetään Digital China-yhtiötä, joka hoitaa jo nyt Honorin jakelun maailmanlaajuisesti. Lisäksi ostohousuja jalkaan ovat vetäneet tietojen mukaan myös ainakin kiinalainen elektroniikkavalmistaja TCL sekä Huawein kilpailija Xiaomi.

Myynnissä on ilmeisesti Honorin brändi, osa tuotekehityksestä sekä logistiikkaketjun hallintaan keskittyvät osat Honorin liiketoimintaa. Kaupan myötä Huawei itse keskittyisi pääasiassa kalliimman segmentin puhelimiin, jättäen edullisimmat hintaryhmät Honorin harteille.

Myös uudet Honor-puhelimet toimitetaan ilman Googlen palveluita, eikä niillä ole pääsyä Google Play-sovelluskauppaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C30 – hinta laskenut -39%

Realme C30
84 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 136 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -38%

Motorola Moto G73
119 € DNA
168 € Power
169 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 191 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

TCL 30 5G – hinta laskenut -26%

TCL 30 5G
140 € RDE.FI
199 € Power

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.