WhatsApp-sovellus saamassa kasvojentunnistuksen Androidilla

Janne Yli-Korhonen

WhatsApp-sovellus saamassa kasvojentunnistuksen Androidilla
WhatsApp on saamassa Android-käyttöjärjestelmän puolella kasvojentunnistuksella toimivan lukituksen, joka jo löytyy WhatsAppin iOS-versiosta. Androidilla on tähän mennessä pystynyt WhatsAppin lukitsemaan sormenjäljellä.

Kasvojentunnistus on idealtaan täysin samanlainen kuin sormenjäljellä tunnistautuminen. Käyttäjä voi päättää lukitseeko WhatsApp itsensä välittömästi, 1 minuutin kuluttua vai 30 minuutin kuluttua, kun sovelluksen on sulkenut. Kun seuraavalla kerralla sovelluksen avaa, pyytää WhatsApp tunnistautumaan. Puheluihin voi kuitenkin vastata, vaikka WhatsApp on lukittuna.

Toinen uudistus liittyy videopuheluihin. Mikäli käyttäjä ei vastaa ryhmäpuheluun, voi käyttäjä liittyä puheluun seuraavan kerran, kun hän avaa WhatsAppin.

Näiden ominaisuuksien saapumista ei ole vielä tarkkaa tietoa. WhatsAppin on tiedetty myös kehittävän 'Linked devices' -ominaisuutta (linkitetyt laitteet), joten nämä kaikki lisäykset saattavat saapua samaan aikaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.