Videolla: iPhone 12 ja iPhone 12 Pro pudotustestissä - Ceramic Shield selviää erinomaisesti

Janne Yli-Korhonen

Videolla: iPhone 12 ja iPhone 12 Pro pudotustestissä - Ceramic Shield selviää erinomaisesti
Apple julkisti iPhone 12 -sarjan puhelimet pari viikkoa sitten ja näistä iPhone 12 sekä iPhone 12 Pro ovat jo myynnissä Suomessa. Yksi näiden laitteiden merkittävimmistä uudistuksista on Applen ja Corningin yhteistyössä kehitetty Ceramic Shield -materiaali, jota käytetään puhelimen suojana edessä.

Lasiin on yhdistetty nanokoon keraamisia kiteitä, jotka tekevät materiaalista kovemman kuin useimmat metallit. Applen mukaan se on myös neljä kertaa kestävämpi pudotusten suhteen kuin iPhone 11 -puhelimessa käytetty lasi.

Luonnollisesti tämä on väite on laitettu testiin YouTuben ihmeellisessä maailmassa erilaisten pudotustestien muodossa. Yksi tällainen video löytyy PhoneBuff-kanavalta.

Videolla puhelimet pudotetaan etupuoli edellä metrin korkeudelta betonilohkon päälle, josta näytöt selviävät ongelmitta. Tämän jälkeen puhelimet pudotetaan kymmenen kertaa etupuoli edellä tasaiselle teräspinnalle, josta näytöt selviävät ilman naarmuja. Lisäksi puhelimet selviävät vielä noin puolentoista metrin pudotuksen betonilohkon päälle.Ceramic Shieldia käytetään vain puhelimien etupuolella, jonka myötä pudotustestissä puhelimien takapinnat ottivat enemmän osumaa.


Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.