Google Kuvat muuttumassa osittain maksulliseksi

Petteri Pyyny

Google Kuvat muuttumassa osittain maksulliseksi
Maailman suosituin kuvapalvelu Google Kuvat on tuomassa lisää toiminnallisuuksia käyttäjille, jotka maksavat palvelusta.

Google Kuvien Android-sovellukseen on nyt lisätty uusia työkaluja kuvien muokkaukseen, jotka ovat käytettävissä ainoastaan Google One-kuukausimaksua maksaville käyttäjille.

Kenties eniten kiinnostava lisäys uusista työkaluista on ns. Color Pop -työkalu, jolla voidaan tuoda kuvan etualalla oleva kohde paremmin esille. Googlen mukaan kyseinen toiminto on ilmainen niille käyttäjille ja kuville, joissa kuvassa on valmiina mukana myös syvyysinformaatiota. Muiden kuvien osalta työkalu vaatii voimassaolevan Google One -tilauksen.

Edullisin Google One -tilaus maksaa 2 euroa kuukaudessa, jolla saa uusien kuvatoimintojen lisäksi mm. 100 gigatavua tallennustilaa Googlen palveluihin (sama tallennustila on jaettu mm. Google Driven, Google Kuvien ja Gmailin kesken). Aiheesta uutisoi mm. XDA-Developers -sivusto.Uusi ominaisuus ei ole vielä käytössä kaikilla sovellusta käyttävillä, mutta tulee jakeluun Google Kuvien v5.18 version myötä.

P.S. Google Kuvien ilmaisversiollakin puhelimelta saa vapautettua valtavan määrän tallennustilaa helposti.

Google on uudistanut Kuvat-sovellustaan isolla kädellä tänä vuonna muutenkin, viimeksi keväällä, kun Google Kuvien käyttöliittymää uusittiin isommin.

EDIT 12.11.2020: Nyt myös aiemmin ilmainen Google Kuvien tallennustila lopetetaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.