Huawei myy Honor-älypuhelimet, hintaa 12,7 miljardia

Matti Robinson

Huawei myy Honor-älypuhelimet, hintaa 12,7 miljardia
Huawein aikeista myydä halpisbrändi Honor raportoimme jo viime kuussa ja nyt myynti on käymässä toteen, raportoi Reuters.

Maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja on luopumassa suositusta Honor-brändistää, jonka alla yhtiö on julkaissut edullisia ja keskisarjan älypuhelimia. Tietojen mukaan myyntihinta on noin 15 miljardia dollaria eli n. 12,7 miljardia euroa.

Ostajina on Shenzhenin kaupungin tukemia sijoitusyhtiöitä sekä Huawein kanssa aiemmin yhteistyötä tehnyt Digital China Group, jonka osuus on 15 prosenttia. Digital China on toiminut mm. Honorin jakelijana Kiinassa.

Suurin osa työvoimasta säilyy ja uuden yrityksen on nimettömien tietojen mukaan tarkoitus listautua kolmen vuoden sisällä.Muutos saattaa tarkoittaa Honorille, että sen puhelimet ovat tervetulleita Yhdysvaltoihin pannan jälkeen, mutta mitään varmuutta asiasta ei vielä ole. Voi edelleen olla, että Yhdysvaltain hallitus näkee Honorin liitokset paikalliseen hallitukseen sisäistä turvallisuutta vaarantavana.

Tietysti tässä vaiheessa ei ole myöskään varmuutta siitä, millainen tulevien vuosien strategia Yhdysvaltain hallinnossa on seuraavan neljän vuoden ajan kiinalaisyhtiöitä kohtaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.