Tekstiviestien ajastus Androidiin

Petteri Pyyny

Tekstarit voi pian ajastaa Androidilla
Valtaosa uudemmista Android-puhelimista käyttää tekstiviestisovelluksenaan Googlen omaa Google Messages-sovellusta. Nyt tuohon sovellukseen on tulossa uusi, varsin kätevä parannus.

Google on alkanut testaamaan mahdollisuutta ajastaa tekstiviestien lähetys suoraan sovelluksen sisältä. Käytännössä siis tekstiviestin voi kirjoittaa valmiiksi ja valita sen, milloin viesti oikeasti lähetetään. Toistaiseksi ominaisuus on vain rajatulle testijoukolle käytössä.

Toiminto toimii siten, että tekstiviestin kirjoituksen jälkeen pidetään Lähetä-painiketta pitkään pohjassa, jolloin esiin aukeaa valikko. Tästä valikosta voi jatkossa valita erilaisia lähetykseen liittyviä vaihtoehtoja.

Tällä hetkellä valittavissa ovat vaihtoehdot "Myöhemmin tänään, klo 18:00", "Myöhemmin tänään, klo 21:00" sekä "Huomenna, klo 08:00". Näiden lisäksi tarjolla on mahdollisuus muokata myös vapaavalintainen viestin lähetyksen ajankohta.

Ominaisuuden bongasi Twitter-käyttäjä, joka jakoi aiheesta kuvakaappauksia:

Google lisäsi hiljattain Viestit-sovellukseensa myös RCS-tuen, eli "seuraavan sukupolven tekstarit", josta kerroimme tarkemmin aiemmin syksyllä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.