OP Ryhmä testaa sormenjälkitunnistimella varustettua maksukorttia, joka mahdollistaa yli 50 euron ostokset

Janne Yli-Korhonen

OP Ryhmä testaa sormenjälkitunnistimella varustettua maksukorttia, joka mahdollistaa yli 50 euron ostokset
Finanssiryhmä OP Ryhmä pilotoi yhteistyössä ohjelmisto- ja digitaalisia pankkipalveluita tarjoavan TietoEVRY:n kanssa biometrisiä maksukortteja, jotka mahdollistavat turvallisemman maksamisen suuremmille yli 50 euron ostoksille.

"Tällä hetkellä yli 60 prosenttia OP:n korteilla tehdyistä maksuista kauppojen maksupäätteillä tehdään lähimaksulla, eli asiakkaamme ovat ottaneet maksutavan omakseen. Biometriset maksukortit tarjoavat turvallisen ja helpon maksutavan, joka mahdollistaa myös yli 50 euron lähimaksut. Odotamme innolla, että pääsemme pilotoimaan asiakkaidemme kanssa uutta maksutapaa viimeistään ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Toivomme, että kokemukset ovat hyviä, jotta voimme tuoda myös tämän vaihtoehdon korttivalikoimaamme", sanoo OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte.Tunnistamisessa hyödynnetään sormenjälkeä, joka varmennetaan turvallisesti korttiin yhdistetyn sormenjälkitunnistimen avulla. Sormenjälkitunniste tallennetaan vain kortille.

OP Ryhmän sormenjälkitunnistinta hyödyntävä maksukortti
Sormenjälkitunnistimella varustettu maksukortti. Kuva: TietoEVRY


Tällainen tunnistaminen mahdollistaa yli 50 euron lähimaksut ilman PIN-koodia, joka on ollut aiemmin mahdollista esimerkiksi MobilePayn avulla.

"Näemme markkinoilla suurta kiinnostusta biometrisiä maksukortteja kohtaan niiden tuoman lisäturvallisuuden ja käyttömukavuuden takia. Lisäksi erityisesti korona-aikana kuluttajat arvostavat sitä, ettei heidän tarvitse syöttää PIN-koodia maksupäätteeseen. Olemme innoissamme yhteistyöstämme OP:n kanssa tällä uraauurtavalla alueella ja siitä, että voimme helpottaa suomalaisten kuluttajien arkea uusimpien teknologioiden avulla. Yhteistyö on myös osoitus TietoEVRYn kumppaniverkoston vahvuudesta. Tässä hankkeessa toimimme kumppaniemme Tag Systems Groupin ja Zwipen kanssa", sanoo TietoEVRYn korttituotannosta ja personalisoinnista vastaava johtaja Jarmo Rouhiainen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.