Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung esittelee uutta huippupiiriä YouTube-videolla: 200 megapikselin kamerat ja yli 5 gigabitin yhteydet

Matti Vähäkainu

Samsung esittelee uutta huippupiiriä YouTube-videolla: 200 megapikselin kamerat ja yli 5 gigabitin yhteydet
Samsung on esitellyt hiljattain uuden Exynos 1080 -järjestelmäpiirin. Kyseessä on korvaaja Exynos 980 -piirille, jota on nähty pääasiassa ylemmän keskisarjan laitteissa, mutta uusi piiri on tällä hetkellä yhtiön tehokkain.

Kyseessä on Samsungin ensimmäinen 5 nanometrin EUV FinFET -teknologialla tuotettu piiri, joka tarkoittaa entistä parempaa teho-akunkulutus-suhdetta. 5 nanometrin tarkkuudella, joskin hieman eri teknologialla ja eri yhtiön valmistamana, on tehty myös Applen uudet M1-piirit.

Exynos 1080 päihittää tämän vuoden Galaxy Note ja Galaxy S -lippulaivojen Exynos 980 -piirin tehokkaammilla A78-ytimillä. Myös grafiikkapiiri on uudempi ja tehokkaampi Mali-G78 MP10.

Piirin alempitehoiset A55-ytimet ovat tutut Exynos 990:sta.

Samsung on julkaissut nyt YouTubessa videon, jossa kerätään uuden Exynos 1080:n tärkeimmät tiedot yhteen paikkaan. Prosessorin suorituskyvyn lisäksi videolla kerrotaan entistä nopeammista 5G-yhteyksistä, 144 hertsin näyttötuesta ja tuesta jopa 200 megapikselin kameroille.Tämä piiri ei kuitenkaan todennäköisesti löydä tietään Galaxy S -lippulaivoihin, vaan yhtiöltä odotetaan vielä tämän vuoden puolella Exynos 1090 -piirin esittelyä. Arvioiden mukaan kiinalaisvalmistaja Vivo tulee julkaisemaan ensimmäiset Exynos 1080 -puhelimet, kuten oli viimevuotisen Exynos 980:n kanssa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.