Samsung esittelee uutta huippupiiriä YouTube-videolla: 200 megapikselin kamerat ja yli 5 gigabitin yhteydet

Matti Robinson

Samsung esittelee uutta huippupiiriä YouTube-videolla: 200 megapikselin kamerat ja yli 5 gigabitin yhteydet
Samsung on esitellyt hiljattain uuden Exynos 1080 -järjestelmäpiirin. Kyseessä on korvaaja Exynos 980 -piirille, jota on nähty pääasiassa ylemmän keskisarjan laitteissa, mutta uusi piiri on tällä hetkellä yhtiön tehokkain.

Kyseessä on Samsungin ensimmäinen 5 nanometrin EUV FinFET -teknologialla tuotettu piiri, joka tarkoittaa entistä parempaa teho-akunkulutus-suhdetta. 5 nanometrin tarkkuudella, joskin hieman eri teknologialla ja eri yhtiön valmistamana, on tehty myös Applen uudet M1-piirit.

Exynos 1080 päihittää tämän vuoden Galaxy Note ja Galaxy S -lippulaivojen Exynos 980 -piirin tehokkaammilla A78-ytimillä. Myös grafiikkapiiri on uudempi ja tehokkaampi Mali-G78 MP10.

Piirin alempitehoiset A55-ytimet ovat tutut Exynos 990:sta.

Samsung on julkaissut nyt YouTubessa videon, jossa kerätään uuden Exynos 1080:n tärkeimmät tiedot yhteen paikkaan. Prosessorin suorituskyvyn lisäksi videolla kerrotaan entistä nopeammista 5G-yhteyksistä, 144 hertsin näyttötuesta ja tuesta jopa 200 megapikselin kameroille.Tämä piiri ei kuitenkaan todennäköisesti löydä tietään Galaxy S -lippulaivoihin, vaan yhtiöltä odotetaan vielä tämän vuoden puolella Exynos 1090 -piirin esittelyä. Arvioiden mukaan kiinalaisvalmistaja Vivo tulee julkaisemaan ensimmäiset Exynos 1080 -puhelimet, kuten oli viimevuotisen Exynos 980:n kanssa.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.