WhatsApp vs Telegram vs Messenger - tietojen keräys

3
Petteri Pyyny

Koominen näky: Näin WhatsApp, Telegram, Messenger ja muut keräävät sinusta tietoa
Apple muutti tietoturvakäytäntöjään merkittävästi joulukuussa 2020 ja vaatii nyt kaikilta uusilta sovelluksilta selkeän ilmoituksen siitä, mitä tietoja ne keräävät. Sama koskee myös kaikkia sovelluksia, jotka on päivitetty joulukuun 2020 jälkeen.

Tämä on johtanut siihen, että myös kaikki suosituimmat pikaviestimet joutuvat nyt ilmoittamaan listan kaikesta tiedosta, jota ne käyttäjästä itselleen keräävät. Tiedot ovat näkyvissä suoraan Applen App Storen sivuilla.

Joten katsotaanpa mitä App Store kertoo suosituimmista pikaviestimistä, jotka ovat saatavilla muillekin alustoille kuin iOS:lle:WhatsApp

WhatsAppin keräämät tiedot


WhatsApp kerää käyttäjän tiedoista käytännössä kaiken muun paitsi viestit itsessään, jotka kulkevat salattuna käyttäjien välillä ja joihin WhatsAppilla ei ole itsellään pääsyä.

WhatsAppin keräämiä tietoja ovat mm. laitteen tunnistuskoodi, ostohistoria, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sijainti, jne.

Telegram

Telegramin keräämät tiedot


Telegramia pidetään yleisesti WhatsAppin tärkeimpänä vastustajana. Se kerää käyttäjästään huomattavasti paljon vähemmän tietoa kuin WhatsApp - käytännössä ainoastaan yhteystiedot ja mainontaan käytettävät tunnisteet.Messenger

Messengerin keräämät tiedot


Facebookin omistama Messenger kerääkin sitten käyttäjästään käytännössä kaiken mahdollisen mitä kuviteltavissa vain voi olla. Myös viestit, mahdolliset selaushistoriat ja muut arkaluontoiset tiedot.

Signal

Signalin keräämät tiedot


Signalia pidetään yleisesti tietoturvaltaan turvallisimpana yleisesti käytössä olevana pikaviestimenä. Se kerää käytännössä käyttäjästään ainoastaan yhteystiedot, joiden avulla se osaa ehdottaa yhteystietoja jotka hekin käyttävät Signalia.

Vastaavaa tietoturvaselostetta tällä tarkkuudella ei ole vielä toistaiseksi Androidilla saatavilla, mutta oletettavaa on, että vastaavat tiedot kerätään myös Androidin puolella.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Täyttö roskaa. Telegram Desktop ei kerää mitääm.

Nuo tiedot ovat kunkin firman itsensä ilmoittamia ja Applen vahvistamia. Eli Telegram ainakin mobiilissa todellakin kerää nuo mainitut tiedot itselleen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Ostot, selaushistoria, hakuhistoria, mainittu myös viestit.

Siis FB kerää nuo tiedot käyttäjän laitteesta ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.