>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Xiaomi vastatoimiin Yhdysvaltain mustalle listalle lisäämisen myötä

Janne Yli-Korhonen

Xiaomi vastatoimiin Yhdysvaltain mustalle listalle lisäämisen myötä
Xiaomi päätyi Yhdysvaltojen mustalle listalle 14. tammikuuta 2021. Yhdysvallat väittää yrityksellä olevan yhteyksiä Kiinan hallinnon ja erityisesti Kiinan armeijan kanssa. Xiaomin edustajat kiistävät yhteydet.

Mustalle listalle joutumisen myötä amerikkaissijoittajat joutuvat hankkiutumaan eroon omistuksistaan.

Nyt Xiaomi on ryhtynyt vastatoimiin haastaen Yhdysvallat oikeuteen mustalle listalle päätymisen takia. Xiaomi julkaisi asiaa koskien virallisen tiedotteen, jonka voi lukea alta:

Vapaaehtoinen ilmoitus - oikeudenkäynti

Tämän ilmoituksen on antanut Xiaomi Corporation ("Yhtiö" yhdessä tytäryhtiöidensä, "Ryhmä") vapaaehtoisesti.

Tällä ilmoituksella viitataan Yhtiön 15. tammikuuta 2021 päivättyyn ilmoitukseen.

Liittyen Yhdysvaltojen puolustusministeriön tammikuun 14. päivänä 2021 (Itäinen normaaliaika) julkaisemaan tiedotteeseen, jossa Yhtiö lisättiin vuonna 1999 annetun maanpuolustuksen valtuutuslain (National Defense Authorization Act tai NDAA) pykälän 1237 määrittelemien yhteisöjen joukkoon, Yhtiö ilmoitti 15. päivänä tammikuuta 2021, että se aikoo ryhtyä asianmukaisin toimiin Yhtiön ja sen osakkeenomistajien etujen suojaamiseksi.

Yhtiö nosti asiasta kanteen Yhdysvaltojen Columbian piirikunnan käräjäoikeudessa Yhdysvaltojen puolustusministeriötä ja valtiovarainministeriötä vastaan 29. tammikuuta 2021 (itäinen normaaliaika). Yhtiö uskoo, että päätös sisällyttää Yhtiö NDAA-listalle "Kiinan kommunistisena sotilasyrityksenä" Yhdysvaltojen puolustusministeriön ja valtiovarainministeriön toimesta ("päätös") on virheellinen ja riistää yhtiöltä oikeudellisen menettelyn. Suojatakseen Yhtiön käyttäjien, yhteistyökumppaneiden, työntekijöiden ja osakkeenomistajien etuja maailmanlaajuisesti, Yhtiö vetosi tuomioistuimeen päätöksen julistamiseksi laittomaksi ja sen kumoamiseksi.

Yhtiö pitää osakkeenomistajat ja potentiaaliset sijoittajat ajan tasalla menettelyssä mahdollisesti tapahtuvasta olennaisesta kehityksestä ja ilmoittaa niistä tarvittaessa.
Päivitys 15.3.2021.

Xiaomin vastatoimet onnistuivat, sillä perjantaina 12.3.2021 Xiaomi sai hyviä uutisia. Oikeus katsoi, että yrityksellä ei ole yhteyksiä Kiinan hallinnon tai armeijan kanssa, joten sijoituskiellon toimeenpanon keskeytettiin. Xiaomi aikoo edelleen pyytää tuomioistuinta julistamaan nimityksen lainvastaiseksi ja poistamaan nimityksen pysyvästi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.