Xiaomin Mi 11 -huippupuhelin julkaistiin kansainvälisesti: taskukokoinen elokuvastudio 108 MP:n kameralla ja isolla 120 hertsin näytöllä

Janne Yli-Korhonen

Xiaomin Mi 11 -huippupuhelin julkaistiin kansainvälisesti: taskukokoinen elokuvastudio 108 MP:n kameralla ja isolla 120 hertsin näytöllä
Kiinalainen teknologiayhtiö Xiaomi julkaisi Mi 11 -puhelimen kansainvälisille markkinoille. Aiemmin puhelin esiteltiin jo Kiinan kotimarkkinoille.

Mi 11 on Mi-tuoteperheen uusi lippulaivapuhelin. Tästä kertovat tehopiiri, uusia ennätyksiä rikkova näyttö, laadukas kolmoiskamera sekä muut huippuominaisuudet. Laitteen eurohinnat ovat 749 ja 799 euroa, mutta tarkempi hinta ja saatavuus Suomessa vahvistetaan myöhemmin.

Päivitys 10.3.2021: Xiaomi tiedotti, että Mi 11 tulee Suomessa ennakkomyyntiin 15.3.2021 ja toimitukset aloitetaan 22. maaliskuuta. Laitteesta nähdään ainakin alkuun vain 256 gigatavun versio ja tämän hinta on 849 euroa. Ennakkotilaajille tarjotaan kaupan päälle Mi Watch -älykelloa, jonka arvo on 149 euroa.

Mi 11 puhelimen tärkemmät tekniset ominaisuudet
Mi 11 puhelimen tekniset ominaisuudet.Eteen on paiskattu massiivinen 6,81-tuumainen AMOLED DotDisplay -näyttö. Tämä iso näyttö toimii sulavalla 120 hertsin virkistystaajuudella ja peräti 480 hertsin kosketusnäytetaajuudella. Resoluutio on myös korkea WQHD+ (3200 x 1440) ja se toimii 10-bittisellä väritekniikalla.

Näiden avulla Mi 11 sai DisplayMaten testeissä arvosanan A+ ja näyttö rikkoi 13 ennätystä. Virkistystaajuuden osalta näyttö voi toistaa sisältöä 120Hz, 90Hz, 60Hz tai 30Hz taajuudella, joka yhdessä E4-tyypin OLED-paneelin kanssa säästää virtaa.

Mi 11 näytön tekniset ominaisuudet
Xiaomi panosti erityisesti Mi 11 puhelimen näyttöön.


Mi 11 rikkoi 13 DisplayMaten ennätystä
Mi 11:n näyttö rikkoi 13 ennätystä.


Näytön kaveriksi on laitettu Harman Kardonin säätämät stereokaiuttimet. Näytön alla on sormenjälkilukija, jonka avulla voi myös mitata sykkeen.

Näyttöä ja takakantta suojaa Corning Gorilla Glass Victus -lasi. Pinnan kerrotaan hylkivän tehokkaasti sormenjälkiä. Reunat ovat pyöristetty, jotta puhelin tuntuu kädessä mahdollisimman hyvältä. Puhelimen mitat ovat 164.3 x 74.6 x 8.06 mm ja painoa löytyy 196 grammaa.

Xiaomi myös tarjoaa Mi 11:n ostajille mahdollisuuden korjauttaa puhelimen näytön kertaalleen ilmaiseksi paikallisessa Xiaomi-huoltoliikkeessä ensimmäisen 12 kuukauden aikana laitteen hankinnasta.

Puhelimen värivaihtoehdot ovat Midnight Grey ja Horizon Blue.

Xiaomi Mi 11 edestä ja takaa kuvattuna
Mi 11 puhelin Midnight Grey ja Horizon Blue väreissä.Suorituskyvystä vastaa uusi 5 nanometrin tekniikalla toteutettu Snapdragon 888 -piiri, jonka parina 8 on gigatavua LPDDR5-muistia. Nopeaa UFS 3.1 -tallennustilaa on puolestaan 128/256 gigatavua.

Taakse on laitettu kolmoiskamera. Xiaomi kehuu tätä järjestelmää taskukokoiseksi elokuvastudioksi. Pääkamerana toimii 108 megapikselin sensori, jossa on 1/1.33" kenno, f/1.85-aukko ja optinen kuvanvakain.

Mi 11 puhelimen pääkameran tiedot
Mi 11:n pääkameran tiedot.


Tämän parina on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera (123°, f/2.4) sekä 5 megapikselin telemakrokamera, jolla saa otettua makrokuvia hieman normaalia kauempaa. Edessä on puolestaan 20 megapikselin kamera.

Kameraohjelmistoon on myös lisätty erilaisia mielenkiintoisia kuvausominaisuuksia. Esimerkiksi Parallel World kopioi ja kääntää näkymän luoden peilimaailman, ja Time Freeze pysäyttää videon tapahtumat osittain toisen puolen vielä toistuessa normaalisti.Yökuvas onnistuu puolestaan pääkameralla, ultralaajakulmakameralla ja etukameralla. Myös videon kuvauksen yöllä luvataan olevan kilpailijoita huomattavasti edellä.

yökuvaus onnistuu kolmella kameralla
Yökuvaus onnistuu pääkameralla, ultralaajakulmakameralla sekä etukameralla.Laitteen luvataan pysyvän viileänä LiquidCool-lämmönsiirtoratkaisulla. Virtaa toimintoihin antaa 4600 mAh akku, joka tukee 55W langallista latausta, 50W langatonta latausta sekä 10W käänteistä langatonta latausta. Pakkauksessa myös toimitetaan tällainen tehokas 55W laturi.

Lisäksi Xiaomi kertoi käyttöjärjestelmän saavan parannusta MI 12.5 -käyttöliittymän muodossa. Tämä versio keskittyy järjestelmän optimointiin. Käyttöliittymän laajamittaisen uudistuksen jälkeen suorittimen käyttö väheni jopa 22 % ja taas virrankulutus 15 %. Parhaiten uudistus näkyy kosketuseleissä, jotka ovat nyt sujuvampia. Toinen MIUI 12.5:n parannus on poistettavat järjestelmäsovellukset.

Ensimmäiset laitteet saavat MIUI 12.5 -päivityksen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Näihin laitteisiin kuuluvat Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro ja Mi 11. Seuraavassa aallossa päivityksen vastaanottajiin liittyy 11 muuta Xiaomi-laitetta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.