WhatsAppissa tulee näkymään paljon Facebookin bannereita lähiviikkoina - taustalla pelko käyttäjäkadosta

Petteri Pyyny

WhatsAppissa tulee näkymään paljon Facebookin bannereita lähiviikkoina - taustalla pelko käyttäjäkadosta
WhatsAppin piakkoin muuttuvat käyttöehdot aiheuttivat valtaisan vyöryn vaihtoehtoisiin pikaviestimiin. Yhtiö otti hommassa aikalisän ja yrittää nyt propagandan avulla saada ihmiset puolelleen.

WhatsApp ilmoitti käyttöehtojensa muutoksesta tammikuun alussa 2020 ja tuolloin tarkoitus oli ottaa ne käyttöön saman tien. Vaikka merkittävimmät muutokset eivät koskeneetkaan EU-kansalaisia, aiheuttivat ne valtaisan vastalauseiden vyöryn - ja ihmiset päättivät äänestää jaloillaan.

Hyötyjiä olivat etenkin Signal ja Telegram, jotka ovat keikkuneet tammikuun alusta lähtien ladatuimpien sovellusten joukossa. Syy tähän on tietysti niiden huomattavasti WhatsAppia ystävällisemmät yksityisyysehdot. Tästä säikähtäneenä WhatsApp viivästytti ehtojen voimaantuloa, mutta nyt muutos on tapahtumassa

Facebookin omistama WhatsApp etenee suunnitelmassaan pienen tauon jälkeen ja uudet käyttöehdot pitää hyväksyä 15. toukokuuta mennessä tai sovellusta ei voi enää käyttää.Tätä ennen WhatsApp aikoo tehdä kaikkensa vakuuttaakseen käyttäjät siitä, että ehdot kannattaa hyväksyä. Yhtiö aikoo alkaa näyttämään bannereita ja tilapäivityksiä käyttäjilleen, joissa se yrittää tuoda esille oman kantansa käyttöehtojen muutokseen - toivoen, että käyttäjien valuminen Signaliin ja Telegramiin saadaan pysäytettyä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
529 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
148 € ComputerSalg
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.