YouTuben Android-sovelluksella voi nyt katsella videoita 4K-tarkkuudella, vaikka näytön tarkkuus on alhaisempi

2
Janne Yli-Korhonen

YouTuben Android-sovelluksella voi nyt katsella videoita 4K-tarkkuudella, vaikka näytön tarkkuus on alhaisempi
YouTuben Android-sovelluksen kautta voi nyt katsella sisältöä 4K-tarkkuudella, vaikka puhelimen näyttö ei tällaista tarkkuutta käyttäisi.

Edulliset nykyajan puhelimet käyttävät HD-tason (720p) näyttöjä, kun parhaimpien puhelinmallien näytön tarkkuus yltää QHD-tasolle (1440p). YouTuben muutoksen myötä Android-sovelluksella voi nyt katsella videoita jopa 4K- eli 2160p-tarkkuudella, kun aiemmin tarkkuus on rajoittunut laitteen näytön tarkkuuteen.

Korkeamman tarkkuuden videot saattavat näyttää hieman paremmilta matalamman resoluution näytöillä. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi suurempi bittivirta.

Ominaisuus on tullut käytettäväksi Android-puhelimilla viime päivien aikana, mutta ihan kaikilla laitteilla se ei ainakaan vielä ole käytettävissä. Laadun voi vaihtaa klikkaamalla YouTube-videota katsellessa yläreunan kolmea pistettä ja valitsemalla kohdan Laatu.

Vastaava 4K-toisto tuli mahdolliseksi iOS-laitteilla viime vuoden puolella.YouTuben Android-version 4K-toiston mahdollisuus

4K- eli 2160p-tarkkuus Androidin YouTube-sovelluksessa.


Lue myös:

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Postilaatikko (vahvistamaton)

1

Juttuun voisi vähän avata, että mitä hyötyä tästä on.

Vastaa
Jyk
Jyk

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Postilaatikko:

Juttuun voisi vähän avata, että mitä hyötyä tästä on.

Kaippa se kuva saattaa paremmalta näyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.