Applen patentti paljastaa magneetilla kiinnittyvän iPhonen latausjohdon

Petteri Pyyny

Applen patentti paljastaa: Tällainen on tulevaisuuden iPhonen lataus - muisto vanhasta MacBookista
Applen saama patentti Yhdysvalloissa saattaa kertoa sitä, miten yhtiö aikoo jatkossa hoitaa iPhonen latauksen.

Apple on suhtautunut nihkeästi ajatukseen USB-C -liitäntään siirtymisestä iPhone-latureiden osalta ja yhtiön iPhone 12 -mallisto toikin tarjolle jo MagSafe-latauskuoria, joilla puhelin latautuu takalevynsä kautta.

Uusi myönnetty patentti kuitenkin kuvailee visiota, jossa muinaisissa MacBookeissa 2000-luvun alkupuolelta tuttu johtolataus tekisi tiensä iPhoneen. Patenttihakemuksen mukaan latausjohto kytkeytyisi puhelimen alareunaan, kuten nytkin, mutta fyysisen liitäntäreiän sijaan puhelimessa olisi vastakappaleena magneetti.

Idean nerokkuus tuli ilmi jo samaa tekniikkaa käyttävissä Maceissä: jos latausjohtoon kompastuu, ei laite lennä kaaressa lattialle, vaan ainoastaan heikohkolla magneetilla kiinni oleva johto irtoaa laitteesta.

Kuva Applen patentoimasta magneettisesta latausratkaisusta
Kuva Yhdysvaltain patenttiviraston palvelustaMyönnetty patentti ei tietenkään vielä tarkoita sitä, että ratkaisu olisi tulossa jo syksyksi odotettavaan iPhone 13-mallistoon, mutta antanee osviittaa Applen ajatuksista latauksen suhteen. Yhtiön nykyisin käyttämä Lightning-latausjohto on ollut käytössä jo vuodesta 2012 saakka, joten aika muutoksille voi olla hyvinkin käsillä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.