OnePlus x Hasselblad: Joko OnePlus nousee suureksi kamerapuhelimissa?

Petteri Pyyny

OnePlus x Hasselblad: Joko OnePlus nousee suureksi kamerapuhelimissa?
OnePlus on kirinyt eroa kiinni huippuvalmistajiin kännykkäkameroidensa osalta jo parin vuoden ajan. Nyt yhtiö aikoo ottaa jättiharppauksen eteenpäin.

OnePlus julkisti tänään vihdoin jo pitkään tiedetyn tosiasian, eli yhteistyönsä ruotsalaisen, legendaarisen kameravalmistaja Hasselbladin kanssa. Vaikka vastaavat yhteistyöt ovat kovin tuttuja kännykkäalalla - Zeissin logoa on nähty puhelinten kameroiden kyljessä vuosien ajan - saattaa kyseessä olla tällä kertaa muutakin kuin brändin kiillotusta.

Kun OnePlus keväällä 2019 julkaisi OnePlus 7 Pro -mallinsa, oli se yhtiön ensimmäinen vakuuttavampi ele siihen suuntaan, että se haluaa tosissaan kiriä kännykkäalan jättien etumatkaa kameroissa kiinni. Sittemmin kamerapuoli onkin kehittynyt mukavasti, mutta vieläkin Samsung, Huawei, Apple ja Sony ovat selkeästi OnePlussaa edellä kameroiden kehityksessä.Onhan OnePlussassa ollut mainiot kamerat jo tuon vuoden 2019 kevään jälkeen, mutta vielä se viimeinen ponnistus on puuttunut, jotta merkkiä olisi voinut suositella juuri heille, jotka nimenomaan haluavat parasta mahdollista kameralaatua, puhelinmarkkinan yläpäästä.

Hasselbladin mukaan tulo OnePlussan kameroiden kehitykseen ei tietenkään kerro itsessään mitään, mutta se, että OnePlus on valmis ottamaan tietoisen maineriskin hehkuttamalla yhteistyötä, kertoo enemmän suunnasta. Samalla OnePlus myös kertoi panostavansa 150 miljoonaa dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana kameratekniikkansa kehitykseen.

Lisäksi tiedote tulevista OnePlus 9 -malleista lupailee merkittäviä parannuksia kameroihin jo nyt. Joten yhtiö on ainakin paperilla valmis haastamaan kännykkäkameroiden jätit, joten on kiinnostavaa nähdä miten ajan saatossa kilpajuoksussa käy.

Lue: OnePlus 9 Pro arvostelu.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.