Android 11 tuskin tulee Huawein ja Honorin puhelimiin

Petteri Pyyny

Huawein ja Honorin Android 11 -päivityksiä tuskin tulee: EMUI 11 onkin vain Android 10
Moni Huawein ja sen aiemman sisarbrändin Honorin kännykän omistava on saattanut ilahtua viime kuukausina, kun puhelimeen on ilmestynyt uusi, iso päivitys. Valitettavasti päivitys ei olekaan ihan niin iso kuin nimestä voisi päätellä.

EMUI on Huawein Android-käyttöliittymä ja tähän saakka sen nimeäminen on tiukasti noudatellut Androidin versionumerointia sekaannusten välttämiseksi. Mutta koska Huawein tilanne kännykkäbisneksessä on nyt erittäin haastava, on yhtiö syystä tai toisesta päättänyt ottaa irtioton tähän käytäntöön.

Talven ja kevään 2020-2021 mittaan useisiin Huawein ja Honorin puhelimiin on julkaistu EMUI 11 -päivitys, joka on sinänsä merkittävä päivitys puhelimen käyttöjärjestelmään. Mutta EMUI 11 ei pohjaudu uusimpaan Androidiin, vaan aiempaan, vuonna 2019 julkaistuun Android 10:iin.Johtuen pakotteista ja Huawein tukalasta asemasta markkinalla, lienee realistista päätellä, että Android 11:een pohjautuvaa päivitystä Huawein puhelimille tuskin on tulossakaan. Sen sijaan yhtiö panostaa omaan käyttöjärjestelmäänsä, Harmony OS:ään, jonka se aikoo päivittää miljooniin vanhoihinkin myymiinsä laitteisiin.

Honorin osalta tietysti tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että Huawei myi Honorin liiketoiminnot hiljattain. Se, millaisen linjan uusi Honor ottaa päivitysten ja käyttöjärjestelmävalintojen suhteen, vaikuttaa olevan edelleen täysin kysymysmerkki. Lisäksi on epäselvää, onko aiemmin myytyjen Honor-mallien päivitys uuden yhtiön vaiko Huawein vastuulla.

Seuraamme sitä, miten puhelinmalleihin saapuu uusi Android jatkuvasti päivittyvässä Android 11 -päivitysseurannassamme.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
509 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.