Android 11 tuskin tulee Huawein ja Honorin puhelimiin

Petteri Pyyny

Huawein ja Honorin Android 11 -päivityksiä tuskin tulee: EMUI 11 onkin vain Android 10
Moni Huawein ja sen aiemman sisarbrändin Honorin kännykän omistava on saattanut ilahtua viime kuukausina, kun puhelimeen on ilmestynyt uusi, iso päivitys. Valitettavasti päivitys ei olekaan ihan niin iso kuin nimestä voisi päätellä.

EMUI on Huawein Android-käyttöliittymä ja tähän saakka sen nimeäminen on tiukasti noudatellut Androidin versionumerointia sekaannusten välttämiseksi. Mutta koska Huawein tilanne kännykkäbisneksessä on nyt erittäin haastava, on yhtiö syystä tai toisesta päättänyt ottaa irtioton tähän käytäntöön.

Talven ja kevään 2020-2021 mittaan useisiin Huawein ja Honorin puhelimiin on julkaistu EMUI 11 -päivitys, joka on sinänsä merkittävä päivitys puhelimen käyttöjärjestelmään. Mutta EMUI 11 ei pohjaudu uusimpaan Androidiin, vaan aiempaan, vuonna 2019 julkaistuun Android 10:iin.Johtuen pakotteista ja Huawein tukalasta asemasta markkinalla, lienee realistista päätellä, että Android 11:een pohjautuvaa päivitystä Huawein puhelimille tuskin on tulossakaan. Sen sijaan yhtiö panostaa omaan käyttöjärjestelmäänsä, Harmony OS:ään, jonka se aikoo päivittää miljooniin vanhoihinkin myymiinsä laitteisiin.

Honorin osalta tietysti tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että Huawei myi Honorin liiketoiminnot hiljattain. Se, millaisen linjan uusi Honor ottaa päivitysten ja käyttöjärjestelmävalintojen suhteen, vaikuttaa olevan edelleen täysin kysymysmerkki. Lisäksi on epäselvää, onko aiemmin myytyjen Honor-mallien päivitys uuden yhtiön vaiko Huawein vastuulla.

Seuraamme sitä, miten puhelinmalleihin saapuu uusi Android jatkuvasti päivittyvässä Android 11 -päivitysseurannassamme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
740 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
778 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.