Vuodesta 2021 tulee uuden kameratrendin debyyttivuosi

Matti Robinson

Vuodesta 2021 tulee uuden kameratrendin debyyttivuosi
Luotettu mobiilivuotaja Ice universe on Twitterissä kertonut sisäpiiritietojaan tämän vuoden kenties tärkeimmästä älypuhelinten ominaisuustrendistä. Kyseessä on tietysti näyttöpaneelin alle sijoitetut kamerat.

Tällä uudella teknologialla saadaan älypuhelimen etupaneeli entistä puhtaammaksi ylimääräisistä häiriöistä ja pois näytön tieltä. Älypuhelinvalmistajat ovat viimeisten vuosien ajan etsineet erilaisia ratkaisuja selfie-kamerat piilottamiseen. Näitä ovat ollet mm. motorisoidut esiin ponnahtavat kamerat.

Kenties elegantein ratkaisu on kuitenkin sama kuin sormenjälkilukijalla eli kamera piilotettaisiin näyttöpaneelin alle. Tällaisia toteutuksia on jo esitelty mm. Oppon toimesta ja kehitetään Samsungillakin.

Ice universen mukaan Oppo ja Samsung eivät kuitenkaan jää ainoiksi, jotka julkaisevat kyseisenlaisen laitteen jo tänä vuonna. Vuotajan twiitin mukaan vuoden toisella neljänneksellä tulee Oppon sekä Samsungin taittuva laite (kenties Galaxy Z Fold3?), Xiaomin Mi Mix 4 sekä Vivon ja ZTEN omat puhelimet.Kaikissa näissä käytetään väitetysti näytön alle piilotettua kameraa. Mahdollista on toki, että tilanne muuttuu suuntaan tai toiseen, mutta vaikuttaa siltä, että 2021 kruunataan tämän teknologian debyyttivuotena.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.