Puhelinta ostamassa, kamerahullu ja lompakko on paksu? Sonylla voi olla sinulle vastaus, hintaan 2499e

Petteri Pyyny

Puhelinta ostamassa, kamerahullu ja lompakko on paksu? Sonylla voi olla sinulle vastaus, hintaan 2499e
Jo vuosi sitten esitelty ammattikäyttöön tarkoitettu Sony Xperia PRO -kännykkä on saapunut myyntiin Suomeen. Puhelimen suunnittelu on tehty puhtaasti kuvauksen ammattilaisia silmällä pitäen - ja hintakin on sen mukainen.

Sony Xperia PRO pohjautuu viime vuoden huippumalliin Sony Xperia 1 II:een, mutta vie sen selkeästi ammattimaisempaan suuntaan. Kamerat ovat taattua Sonyn huippulaatua, kuten toisen sisarmallin Sony Xperia 5 II arvostelussamme totesimme, mutta sen lisäksi puhelimessa löytyy 4K HDR OLED -näyttö, HDMI-liitäntä ja nippu Sonyn ammattikäyttöön tarkoitettuja sovellusparannuksia.

Puhelimen ideana on se, että se toimii saumattomasti yhteistyössä Sonyn ammattikäyttöön tarkoitettujen järjestelmäkameroiden kanssa, joita puhelimella voi ohjata täysin vapaasti. Näytön värimaailma on synkronoitu järkkäreiden vastaavaan värimaailmaan, jotta puhelimen ruudulta nähtäisiin oikeasti se, mitä ollaan kuvaamassa.

Sony Xperia PRO tekniset tiedot eivät ole mitenkään päätä huimaavia muutoin, vaan vastaavat vuoden 2020 alkupuolen huippukännyköiden speksejä. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin Snapdragon 865, käyttömuistia on 8 gigatavua ja tallennustilaa 512 gigatavua. Akku on 4000 mAh kapasiteetiltaan.

Vertailtaessa Sony Xperia PRO ja Sony Xperia 1 II malleja keskenään eivät erot paljastu suoraan spekseistä, vaan kyse on pääsääntöisesti puhelimen suunnittelusta tiettyä käyttötartkoitusta varten.

Puhelinta saa nyt Suomesta Sonyn omien sivujen kautta hintaan 2499 euroa.

Alla puhelimen esittelyvideo:

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.