WhatsAppin uudet käyttöehdot astuvat voimaan 15. toukokuuta - Jos et hyväksy, WhatsApp muuttuu vähitellen käyttökelvottomaksi

Janne Yli-Korhonen

WhatsAppin uudet käyttöehdot astuvat voimaan 15. toukokuuta - Jos et hyväksy, WhatsApp muuttuu vähitellen käyttökelvottomaksi
Facebookin omistuksessa oleva WhatsApp-pikaviestipalvelu ilmoitti käyttöehtojen muutoksista jo aiemmin tänä vuonna. Muutos sai paljon kritiikkiä ja tämän myötä WhatsApp viivästytti muutoksia kertaalleen. Uudet muutokset tulevat kuitenkin nyt voimaan 15. toukokuuta alkaen. Tämän myötä WhatsApp on ilmoittanut tukisivuillaan, mitä tileille tapahtuu, jos muutoksia ei hyväksy.

WhatsAppin mukaan käyttäjät, jotka eivät ole vielä 15. toukokuuta mennessä hyväksyneet muutoksia, eivät heti menetä sen toimintoja.

Tämän päivän jälkeen WhatsApp jatkaa ilmoitusten lähettämistä käyttäjille, jotka eivät ole niitä vielä hyväksyneet. Jos muutoksia ei vieläkään hyväksy, WhatsAppin toiminnot alkavat vähitellen vähentyä.

Aluksi käyttäjä ei enää pääse käsiksi etusivun keskustelulistaan, mutta saapuviin puheluihin voi edelleen vastata. Ilmoituksista voi kuitenkin edelleen vastata viesteihin ja soittaa takaisin, jos puheluun ei vastannut.WhatsAppin käyttö rajoittuu hiljalleen 15. toukokuuta jälkeen jos ehtoja ei hyväksy

Muutaman viikon rajoitetun käytön jälkeen käyttäjä ei enää saa ilmoitusta saapuvista puheluista ja WhatsApp lopettaa viestien lähettämisen puhelimeen.

Tämän jälkeen WhatsAppin käyttäminen on käytännössä mahdotonta.

Näiden muutosten myötä monet käyttäjät ovat jo jättäneet palvelun ja siirtyneet muun muassa Telegramiin ja Signalin pariin. Uudella palvelulla keskusteluita ei tarvitse aloittaa puhtaalta pöydältä, sillä WhatsAppin keskusteluhistorian saa siirrettyä helposti esimerkiksi Telegramiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -15%

Honor Magic5 Lite
169 € Power
199 € Elisa
247 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.