WhatsAppin uudet käyttöehdot astuvat voimaan 15. toukokuuta - Jos et hyväksy, WhatsApp muuttuu vähitellen käyttökelvottomaksi

Janne Yli-Korhonen

WhatsAppin uudet käyttöehdot astuvat voimaan 15. toukokuuta - Jos et hyväksy, WhatsApp muuttuu vähitellen käyttökelvottomaksi
Facebookin omistuksessa oleva WhatsApp-pikaviestipalvelu ilmoitti käyttöehtojen muutoksista jo aiemmin tänä vuonna. Muutos sai paljon kritiikkiä ja tämän myötä WhatsApp viivästytti muutoksia kertaalleen. Uudet muutokset tulevat kuitenkin nyt voimaan 15. toukokuuta alkaen. Tämän myötä WhatsApp on ilmoittanut tukisivuillaan, mitä tileille tapahtuu, jos muutoksia ei hyväksy.

WhatsAppin mukaan käyttäjät, jotka eivät ole vielä 15. toukokuuta mennessä hyväksyneet muutoksia, eivät heti menetä sen toimintoja.

Tämän päivän jälkeen WhatsApp jatkaa ilmoitusten lähettämistä käyttäjille, jotka eivät ole niitä vielä hyväksyneet. Jos muutoksia ei vieläkään hyväksy, WhatsAppin toiminnot alkavat vähitellen vähentyä.

Aluksi käyttäjä ei enää pääse käsiksi etusivun keskustelulistaan, mutta saapuviin puheluihin voi edelleen vastata. Ilmoituksista voi kuitenkin edelleen vastata viesteihin ja soittaa takaisin, jos puheluun ei vastannut.WhatsAppin käyttö rajoittuu hiljalleen 15. toukokuuta jälkeen jos ehtoja ei hyväksy

Muutaman viikon rajoitetun käytön jälkeen käyttäjä ei enää saa ilmoitusta saapuvista puheluista ja WhatsApp lopettaa viestien lähettämisen puhelimeen.

Tämän jälkeen WhatsAppin käyttäminen on käytännössä mahdotonta.

Näiden muutosten myötä monet käyttäjät ovat jo jättäneet palvelun ja siirtyneet muun muassa Telegramiin ja Signalin pariin. Uudella palvelulla keskusteluita ei tarvitse aloittaa puhtaalta pöydältä, sillä WhatsAppin keskusteluhistorian saa siirrettyä helposti esimerkiksi Telegramiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 Neo – hinta laskenut -46%

Motorola Edge 40 Neo
179 € CDON
329 € Gigantti
329 € Power

Alin hinta viikko sitten: 328 €

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.