Kuulotekniikka julkaisi Kuulotesti-sovelluksen - oman kuulon tilan selvittäminen onnistuu älypuhelimella ja kuulokkeilla maksutta

1
Janne Yli-Korhonen

Kuulotekniikka julkaisi Kuulotesti-sovelluksen - oman kuulon tilan selvittäminen onnistuu älypuhelimella ja kuulokkeilla maksutta
Kuulotekniikka on kehittänyt Suomen ensimmäisen Kuulotesti-puhelinsovelluksen, joka on ilmainen Androidilla ja iOS-laitteilla. Tällä sovelluksella voi kotioloissa testata oman kuulon älypuhelimen ja kuulokkeiden avulla.

Kuulotekniikan kuulotestiin tarvitaan älypuhelin, kuulokkeet ja hiljainen tila, jossa ei ole taustamelua. Sovellus soittaa eri taajuuksilla ja voimakkuuksilla pure tone -ääniä. Testimekaniikka on samankaltainen kuin kuulonhuollon ammattilaisten käyttämissä tutkimuksissa. Vasemman ja oikean korvan kuulo testataan erikseen. Monilla kuulo on tarkempi vasemmassa korvassa.

Testi antaa sanallisen arvion käyttäjän sen hetkisestä kuulosta. Lisäksi testin tuloksesta saa halutessaan kuulokäyrän yhdellä eurolla.

– Verkosta löytyy kuulon pikatestejä, joissa testataan sanojen erottamista melun seasta. Kuulotesti-appi on ensimmäinen suomenkielinen sovellus, joka perustuu eri taajuuksilla soitettuihin pure tone -ääniin. Tekniikka on samankaltainen kuin virallisessa kuulontutkimuksessa. Tuloksesta saa halutessaan kuulokäyrän, joka auttaa hoitotarpeen arvioinnissa, kertoo Kuulotekniikan toimitusjohtaja Juha Hakala.
Kuulotesti kertoo käyttäjälle mikäli kuulo on hyvä

Kuulotesti-sovellus kertoo, onko tarvetta hakeutua tarkempaan kuulontutkimukseen. Sovelluksesta kuulokäyrän voi lähettää Kuulotekniikalle, jossa neuvotaan, onko jatkohoito tarpeen. Viralliseen kuulontutkimukseen voi tulla maksutta paikan päälle liikkeeseen varaamalla ajan.

– Kuulokojeiden hankkiminen ja säätäminen onnistuu myös etänä. Olemme avanneet Suomen ensimmäisen kuulokojeiden verkkokaupan, johon kuuluu etäsovituspalvelu. Etäsäädöissä käytetään lähtökohtana joko asiakkaan omaa kuulokäyrää tai Kuulotekniikan tilastodataa, Hakala mainitsee.Lisätietoa Kuulotesti-sovelluksesta saa täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -37%

Xiaomi Mi 11i
379 € Power
599 € Multitronic
599 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -36%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
813 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 699 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.