>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelinten uusi ekoluokitus auttaa tekemään vastuullisempia valintoja - Suomessa mukana Telia

Janne Yli-Korhonen

Älypuhelinten uusi ekoluokitus auttaa tekemään vastuullisempia valintoja  - Suomessa mukana Telia
Viisi eurooppalaista teleoperaattoria loivat älypuhelimille Eco Rating -ekoluokituksen, joka antaa ihmisille yhtenäistä, johdonmukaista ja läpinäkyvää tietoa älypuhelinten ympäristövaikutuksista.

Suomessa Eco Rating -ekoluokitus tulee ensimmäisenä näkyviin Telialla myynnissä oleviin puhelimiin, joka on ollut luokituksen kehityksessä mukana. Myös muilla operaattoreilla on mahdollisuus liittyä mukaan.

"Ihmiset haluavat tehdä vastuullisempia valintoja. Helposti löydettävän ja tulkittavan älypuhelinten ekoluokituksen avulla asiakkaamme voivat jo ostovaiheessa vertailla puhelinten ympäristövaikutuksia", kertoo Telia Finlandin vastuullisuusjohtaja Eija Pitkänen.Telia on jo aiemmin tarjonnut asiakkaille mahdollisuuden säästää luontoa Recycled-kierrätyspuhelinten muodossa.
Eco Rating -luokituksessa mitataan mobiililaitteen ympäristövaikutuksia viidessä eri kategoriassa. Mitattavina ovat laitteen kestävyys, korjattavuus ja kierrätettävyys, valmistuksessa käytetyt luonnonvarat sekä laitteen koko elinkaaren hiilijalanjälki. Tulosten perusteella laitteelle annetaan ekologisuutta mittaava pisteluku, joka asettuu yhden ja sadan välille.

Esimerkki puhelimelle annetusta ekoluokituksesta
Esimerkki Eco Rating -luokituksesta.


Kesäkuusta lähtien ekoluokiteltuja puhelimia myydään 24 Euroopan maassa.

Telian lisäksi mukana kehityksessä ovat saksalainen Deutsche Telekom, ranskalainen Orange, espanjalainen Telefonica ja englantilainen Vodafone.

Alkuvaiheessa puhelinvalmistajista mukana ovat Bullitt, Doro, HMD Global - Home of Nokia Phones, Huawei, MobiWire, Motorola / Lenovo, OnePlus, OPPO, Samsung Electronics, TCL / Alcatel, Xiaomi and ZTE.

Isoimmista valmistajista listalta puuttuu Apple, joka perusteli ympäristöystävällisyydellä laturin poistamista iPhone 12 -mallien pakkauksista.

"Olemme luomassa yhdessä maailmanlaajuista mittaria puhelinten ympäristövaikutusten mittaamiseksi ja ymmärtämiseksi. Ekoluokituksen tavoitteena on kannustaa puhelinvalmistajia kestävämpään matkapuhelinten tuotantoon ja samalla auttaa kuluttajia ja yrityksiä tekemään vastuullisempia ostopäätöksiä. Telialla haluamme olla edelläkävijöinä mukana luomassa kestävämpää ja vastuullisempaa teknologiaa. Tavoittelemme vuoteen 2030 mennessä nollapäästöjä koko arvoketjussamme, aina alihankkijoista asiakkaisiin sekä jätteettömyyttä kiertotalouden keinoin", Pitkänen selventää.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.