Huawei Watch 3 -älykello käyttää Huawein HarmonyOS -käyttöjärjestelmää

Janne Yli-Korhonen

Huawei Watch 3 -älykello käyttää Huawein HarmonyOS -käyttöjärjestelmää
Huawei julkisti Watch 3 ja Watch 3 Pro -älykellot, jotka ovat yhtiön ensimmäiset kellot Huawein omalla HarmonyOS -käyttöjärjestelmällä.

Huawei on aiemmin käyttänyt kelloissa omaa kevyttä LiteOS -käyttöjärjestelmää, mutta HarmonyOS sopii kaikenlaisiin älylaitteisiin tehden niiden käytöstä yhdessä yhtenäisempää.

"Uudet Huawei Watch 3 -kellot ovat riippumattomia, älykkäitä ja yhtä tehokkaita kuin älypuhelimet. Ne on suunniteltu tekemään käyttäjän arjesta entistä mukavamman. Terveys- ja hyvinvointitoiminnot ovat aina olleet puettavien laitteidemme ydinvahvuuksia, ja nyt niiden joukkoon liittyvät ruumiinlämmön tunnistus sekä käsienpesun ja kaatumisen tunnistus. Tämän myötä käyttäjällä on hyödynnettävänään aiempaa kattavampi valikoima hyvinvointitoimintoja", sanoo Kevin Ho, Chief Operating Officer, Huawei Consumer Business Group.


Kellossa käytetään pyöreää 1,43-tuumaista AMOLED-näyttöä. Näytön tarkkuus yltää 326 pikseliin tuumaa kohden ja kirkkaus yltää 1000 nitiin. Virkistystaajuus on perinteinen 60 hertsiä.

Näytöllä näkyviä toimintoja voi hallita korkeuksella tai pyörivällä kruunupainikkeella. Kruunupainikkeella voi selata kellon sovelluksissa ja sitä painamalla pääsee esimerkiksi takaisinpäin sovelluksesta. Laitteissa on 316L-tyypin ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori. Rannekkeiden joukossa valittavissa on fluoroelastomeerista, nailonista, nahasta, ruostumattomasta teräksestä sekä titaanista valmistettuja vaihtoehtoja.

Huawei Watch 3 älykello eri värivaihtoehdoissa

HarmonyOS tuo kelloille uuden kotinäkymän ruudukkovalikon muodossa sekä AppGalleryn kolmannen osapuolen sovelluksia vasten, mutta muuten käyttöjärjestelmä kellolla muistuttaa ensimmäisten arvostelujen mukaan LiteOS -versiota.

Huawei Watch 3 Pro ja Watch 3 tukevat itsenäisiä verkkoyhteyksiä. Aktivoimalla puhelimen eSIM-palvelun käyttäjät voivat jakaa puhelinnumeronsa ja puhe- sekä dataliittymänsä älypuhelimen ja älykellon välillä.

Watch 3 kestää käyttöä jopa 3 päivän ajan älykkäässä tilassa ja 14 päivää pitkän akkukeston tilassa. Watch 3 Pro takaa viisi päivää käyttöä älykkäässä tilassa ja jopa 21 päivää pitkän akkukeston tilassa.

Kellon pohjasta löytyy sykemittari. Kellot tukevat jopa 100 erilaista harjoitustilaa ja seuraavat unta sekä ruumiinlämpöä. Lisäksi mukana ovat muun muassa verensokerinhallinta, kaatumisen tunnistus, hätätilanteiden SOS-toiminnot ja Sp02-mittaus.

Huawei Watch 3 -sarja tulee Suomessa myyntiin elokuussa. Watch 3:n suositushinta on 399 euroa ja Watch 3 Pro:n 449 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
848 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 30 Neo
236 € CDON
236 € Teknikproffset
341 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 297 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.